sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Meissä näkyy Jumalan käden jälki!

Avasin Raamatun alkujen kirjasta ja luin luomiskertomuksen. Kertomus on hyvin johdonmukainen. Uskon tähän kertomukseen sellaisena kuin se on kirjoitettu. Tässä kerrotaan meille maailmamme synty ja elämän ilmestyminen maapalolle. Autio, tyhjä ja pimeä maapallo saa uuden ihastuttavan muodon. Monimuotoinen elämä täyttää ilman, maan ja veden. Olosuhteet elämälle ovat parhaat mahdolliset. Ihmisen luomiseen liittyy paljon rakkautta ja lämpimiä tunteita, mutta Jumalan vastustajan joukossa kateus hautoo jo pahoja suunnitelmia tämän onnen hävittämiseksi. Ihmisen luomisesta käydään neuvotteluja ennen luomisen toteuttamista. Ihminen luodaan erityistä tarkoitusta varten, Jumalan kuvaksi. Meissä näkyy Jumalan käden jälki. Adamin ja Eevan Eden-kodissa pidettyjen häiden veroisia juhlia ei ole koskaan ollut maapallon historian aikana ennen eikä jälkeen tuota päivää. Ensimmäiset häät pidettiin kuudentena päivänä eli perjantaina. Perjantai on sopiva hääpäivä. Meidän hääpäivämme on ollut perjantai. Adamin ja Eevan siunaamisen lisäksi Jumala siunasi myös seitsemännen päivän, joka pyhitettiin eli erotettiin muista päivistä erityistä tarkoitusta varten. Jumala antoi ihmiselle esimerkin levosta. Tästä siunatusta päivästä tuli Jumalan asettama lepopäivä. Tämä lepopäivä kantaa nimeä sapatti ja se on edelleenkin pyhä päivä, luomisen ja lunastuksen muistopäivä, jota emme saa unohtaa. Sapatin alkujuuret ovat luomisessa ja Jumalan asetuksessa. Sunnuntain pyhittämisen alkujuuret ovat ihmisasetuksessa, jonka löydämme vuodelta 321 jKr. Ihmisten asenteet maapalolla olisivat aivan toisenlaiset, jos avioliiton siunausta ja lepopäivän pyhyyttä arvostettaisiin ja kunnioitettaisiin kaikissa kodeissa. Uuden vuoden ensimmäisestä päivästä alkaen on tärkeä asia muistaa juuremme. Meille kaikille on annettu armo palata Luojamme luo ja elää hänen yhteydessään kaikkina elämämme päivinä. Saakoon Herra siunata meidät uuden vuoden matkalle ja saakoon tämä siunaus pysyä meissä iäti!

Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua, Herra kirkastakoon sinulle kasvonsa ja olkoon sinulle armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Raamattu on kirja, josta ei saa ottaa mitään pois, eikä siihen saa lisätä mitään, joten on helppo uskoa myös luomiskertomukseen sellaisena kuin sen saamme lukea Raamatun alkulehdiltä.
Meidätkin on vihitty perjantaina. "Häämatkalle" lähdimme lauantaiaamuna Varkaudesta Ouluun pikavuorossa, koska työpäiväni autoemäntänä oli kyseisessä linja-autossa. Seuraavana päivänä oli paluu kotiin samasta syystä. En silloin vielä ymmärtänyt, että lauantai on Jumalan säätämä lepopäivä. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Raamatun arvovalta säilyy niiden ihmisten sydämissä, jotka uskovat tähän kirjaan. Häämatkanne liittyy arkielämään, kuten meidänkin. Ajelimme Kajaanista Heinolaan vanhempieni kyydissä. Autoemäntänä olet saanut kokemusta asiakaspalvelusta. Näitä taitoja käytät nytkin kirppiksellä.