lauantai 21. tammikuuta 2012

Iloitkaamme ja riemuitkaamme lahjasta parhaimmasta!

Suuren taistelun keskiössä on Jeesuksen risti. Jeesuksen sijaiskuolema takaa meille ikuisen pelastuksen, kun hyväksymme sen ja otamme uskossa vastaan Kristuksen ansiot omalle kohdallemme. Ensimmäinen kuvaus suuresta hyvän ja pahan välisestä taistelusta löytyy syntiinlankeemuskertomuksesta:

"Ja minä panen vihan sinun ja naisen välille ja sinun sukusi ja hänen sukunsa välille: ihminen on iskevä häntä kantapäähän". (1. Moos. 3:15 UKR.)
"Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän". (1. Moos. 3:15 VKR.)
Näissä sanoissa on toivon lupaus. Tämä lupaus rohkaisi ja antoi voimaa langenneille ihmisille vuosituhansien ajan. Me tiedämme tämän lupauksen täyttyneen Jeesuksen ristinkuolemassa. Saatana yritti estää tämän lupauksen täyttymisen kaikin mahdollisin keinoin, mutta hän ei onnistunut tekemään sitä tyhjäksi.

Saatanan viha ja vaino Kristusta kohtaan ei ole vuosituhansien aikana laantunut, päinvastoin se on lisääntynyt entisestään. Nyt hän yrittää estää meiltä pääsyn sinne mistä hänet karkoitettiin kapinan tähden.

Ilm. 12:12 UKR: "Iloitkaa siis, taivaat ja te taivaiden asukkaat! Mutta voi maata ja merta -- Saatana on laskeutunut teidän luoksenne! Se on raivon vallassa, sillä se tietää, että sen aika on lyhyt". [Jes. 44:23, Jes. 49:13 | Ilm. 8:13]
Ilm. 12:12 VKR: "Sentähden riemuitkaa, taivaat, ja te, jotka niissä asutte! Voi maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa!"

Saatanan raivo kohdistuu niihin, jotka ovat Jeesuksen seuraajia. Vielä jäljellä olevan lyhyen ajan hän yrittää estää ihmisiltä taivaaseen pääsyn. Älä anna hänen juoniensa johtaa sinua harhaan!

Ilm. 12:17 UKR: "Lohikäärmeen raivo yltyi, ja se lähti sotimaan naisen muita lapsia vastaan, niitä, jotka ovat uskollisia Jumalan käskyille ja Jeesuksen todistukselle". [Ilm. 1:2,9, Ilm. 6:9, Ilm. 11:7]
Ilm. 12:17 VKR: "Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiänsä vastaan, jotka pitävät Jumalan käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus".
Ilm. 19:10 VKR: "Ja minä lankesin hänen jalkojensa juureen, kumartaen rukoillakseni häntä. Mutta hän sanoi minulle: "Varo, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljiesi kanssapalvelija, niiden, joilla on Jeesuksen todistus; kumarra ja rukoile Jumalaa. Sillä Jeesuksen todistus on profetian henki."

Jumalan antaman profetian hengen välityksellä meille on annettu Jeesuksen todistus. Lopun ajan Jumalan seurakunta on uskollinen Jumalan käskyille ja Jeesuksen todistukselle. Ristin- ja Kristuksen vanhurskauden sanoma on tämän todistuksen keskiössä. Kristuksen vanhurskauden sanoma on kaikkein tärkein totuus ja se kulkee punaisena lankana läpi Raamatun. Tämän lahjan vastaanottaneet iloitsevat ja riemuitsevat siitä. Iloitkaamme ja riemuitkaamme lahjasta parhaimmasta!

Ei kommentteja: