perjantai 6. tammikuuta 2012

Itämaan tietäjät saapuivat Kuusamoon, ihmeellistä!

Olin tänään klo 10-13.30 rukouspuutarhassa rukoilemassa. Aika venyi näin pitkäksi, koska kaksi rukoilijaa ei tullut paikalle omalla ajallaan. Sitten sain puhelun häneltä, jonka vuorolla olin rukoilemassa. Hän kertoi, että kirppiksen ovella on venäläisryhmä, joka haluaisi päästä kirppikselle. Menin palvelemaan heitä. He olivatkin kiinnostuneita näkemään kirkkomme. Esittelin heille kaikki tilat ja he ihastelivat kirkkomme kauneutta. Sitten vein heidät rukouspuutarhaan. Rukoilin heidän kaikkien puolesta erikseen ja annoin jokaiselle lupauskiekon. Katsoimme tekstit suomalaisesta Raamatusta. Kirppiksellä olisi ollut venäjänkielinen Raamattu, mutta en muistanut sitä. Jokainen oli hyvin innostunut Raamatun tekstistä, jonka he saivat muistoksi. Jokainen heistä sytytti tuikun ja laittoi sen lähelle ristiä, pöydälle ja rukoili hiljaa mielessään pienen rukouksen. Heillä oli käsissään uhrilahjat ja kysyivät mihin he voisivat ne laittaa? Rukouspuutarhassamme on kaunis uhrilipas ja he pudottivat siihen uhrilahjansa. Yksi ryhmän jäsenistä kirjoitti myös esirukouspyyntönsä venäjän kielellä ja jätti sen Isän kämmenelle. He saivat tietää, että Moskovassa on ainakin kuusi Adventtikirkkoa. Katsovat osoitteen netistä ja uskon, että he menevät käymään siellä ja vievät terveisemme. Pyysin heitä huomiseen jumalanpalvelukseen, jos he pääsevät tulemaan. Nuori aviomies sanoi pois lähtiessään: "This is lovely church"!
Mieleeni tuli, että itämaan tietäjät tulivat kirkkoomme loppiaisena, jota vietetään itämaan tietäjien muistopäivänä, ja he toivat uhrilahjansa Jeesukselle. Itämailta tulleet vieraat tulivat ihan oikeasti Jeesuksen luo. Raamatun kertomus alkoi elää hyvin konkreettisella ja elävällä tavalla. Venäläisryhmä käyttäytyi rukouspuutarhassa hyvin, kunnioittavasti. He kumarsivat ristiin päin ja tekivät ristinmerkin rintaansa, myös nuori koulupoika, Daniel. Yritän muistella toisten nimet: Sergei, Alexandra, Maria ... jäivät mieleeni. En muista muita.
Itämaan tietäjät saapuivat Kuusamoon, ihmeellistä! Tämän vierailun jälkeen ymmärsin, miksi minun piti olla rukouspuutarhassa tavallista pidempään, Herran lähettämien vieraiden tähden! Klo 19-20 minulla on jälleen uusi rukousvuoro. Olen aivan kohta lähdössä puutarhaan, josta on "kuuma" linja suoraan taivaan pyhäkköön. Voimia yövuorossa, palveleville!

Ei kommentteja: