tiistai 19. heinäkuuta 2011

Perjantai 8.7.2011

Perjantain 8.7. teema oli: "Jolla on Poika, sillä on elämä"! Perjantai on sapatin valmistuspäivä. Vietimme koko päivän leiritilalla. Aamupäivän opiskelimme Raamattua. Lounaan jälkeen oli enemmän vapaa-aikaa. Eeva-Kaisan kanssa vietimme kaikkien leiriläisten kanssa keskustelu ja rukoushetken. Eräriparilaiset tulivat tähän hetkeen yksitellen, mutta Seikkailuleiriin osallistujat tulivat ryhmänä. Käskyt olivat jääneet mieleen ja kaikki olivat nauttineet leirillä olosta tosi paljon ja sanoivat haluavansa tulla ensi kesänä uudelleen leirille. Eeva-Kaisa luki nuorille henkilökohtaisen muistojakeen. Ajattelin, että kuinka sopivia tekstit olivatkaan. Enkelit olivat ne varmaan valinneet Eeva-Kaisan apuna. Perjantaina meillä on ollut perinteisesti "Taidetta monella tapaa" -iltapäivä sekä erilaisia palkintokilpailuja. Tämän kesän savityöt olivat mielestäni erittäin taitavasti tehtyjä. Maalauksia tekivät tänä kesänä vain pienemmät lapset, Elias ja Anna. He olivat käyttäneet kirkkaita värejä. Kun kysyin Eliakselta, että mitä hänen työnsä esittää, niin hän sanoi, että siinä on salamoita ja myrsky. Annan töistä tuli mieleeni perhoset.
Iltapäivän kilpailut olivat: tikanheitto, kiekkojen heitto, renkaiden heitto, purkkien kaato, hula-hula-vanteen pyöritys, pallon tarkkuusheitto, suopungin heitto, frisbee-rata ja jousiammunta.
Päivällisen yhteydessä oli leirityttö/leiripoika -äänestys. Leiritytöksi valittiin Anni Kinnunen ja leiripojaksi Asser Tuomi. Saadustaan huomiosta nuoret olivat hyvin iloisia. Kaikki yhdyimme heidän iloonsa.
Tänään oli Turkan nimipäivä. Leirin aikana Turkka ja Ulrica saivat kuulla onnittelulaulun nimipäivänsä johdosta. Tänä kesänä kenelläkään ei ollut syntymäpäivää heinäkuun kymmenen ensimmäisen päivän aikana.

Huoneiden - ja yleisten tilojen siivous ja järjestelytyöt aloitettiin hyvissä ajoin. Siisteyspalkinto kannusti nuoria siivoamaan huoneensa kiitettävällä tavalla. Luokkahuone järjestettiin kirkkosaliksi, johon tuli valkoisilla liinoilla koristeltu risti, jossa oli sata tuikkua. Ristin äärelle katettiin ehtoollispöytä. Sali oli hyvin kaunis ja puhutteleva. Vesihoito-osaston jälkeen vietettiin lauluiltaa ja kuultiin saarna Joh.10-luvusta, Hyvästä Paimenesta.
Illan päätteeksi punaisen sydämen keskelle ilmestyi kahden leiriläisen punainen kädenjälki. Tämä oli merkki siitä, että nämä kaksi olivat viikon aikana kypsyneet, kasteratkaisuun. Päivän teema: "Jolla on Poika, sillä on elämä", kannusti nuoria valitsemaan Jeesuksen Herrakseen ja Vapahtajakseen.

Viikon aikana olimme tehneet Jokijärven ja Taivalkosken ilmoitustauluille mainoksia huomisesta nuorisojumalanpalveluksesta. Kutsuimme ihmisiä mukaan juhlaamme. Laitoin myös ilmoituksen Koillismaan Uutiset -lehteen.
Jäimme odottamaan vieraita ja kävimme nukkumaan kiitollisin mielin, kukin omine ajatuksinemme.

Ei kommentteja: