keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Maanantai 4.7.2011

Maanantaipäivän teema oli: Anokaa, etsikää, kolkuttakaa"!
Aamupäivä käytettiin raamattutunteihin eilisen päivän tapaan ja toteutettiin näin päivän teemaa käytännössä. Lounaan jälkeen oli vuorossa vesiaktiviteetit. Terhon firma järjesti moottoriveneajelua. Suuri vetorengas otti sisäänsä pari leiriläistä kerralla ja sitten sitä lähdettiin kiitämään Jokijärvellä hurjaa vauhtia veden pintaa pitkin. Minäkin kokeilin tätä lajia, mutta Timon kanssa meillä oli liikaa painoa, joten vauhtimme ei ollut kovin suuri. Meidän olisi pitänyt mennä erikseen, yksin. Saimmehan kuitenkin jonkinlaisen tuntuman tähänkin hauskanpitoon. Nuorilla näytti vauhtia riittävän ja riemun kiljahdukset kiisivät järven pintaa pitkin vähintäänkin yhtä suurella nopeudella kuin nuoret. Lautalla olevat seurasivat kavereitaan, jotka tukka putkella viilettivät vesillä. Jokainen sai kyytiä yllin kyllin. Kolmivuotias Eliaskin uskalsi istua isänsä kanssa vetorenkaan sisään ja sai näin kokea vauhdin hurmaa. Vesiaktiviteettien aikana palju ja sauna olivat lämpiminä. Tähän lajiin käytettiin aikaa neljä tuntia, joten hauskaa menoa riitti pitkän tovin.

Päivällisen jälkeen leiriväki kokoontui jälleen veden ääreen. Nyt lähdettiin kalastuslautalla kohti Lapinsaarta. Kalatehtävä sopi teemaan hyvin. Retki oli kalastusretki. Minä sain neljä pientä särkeä, joista kaksi pääsi karkuun. Riikka sai kaikista suurimman ahvenen. Se olikin kunnon kala, josta riitti syömistä useammalle kaverille. Lapinsaaren laavulla oli hauska paistaa kaloja. Ne maistuivat hyviltä, koska ne oli voissa paistettu. Toiset halusivat paistaa myös saamansa särjet. Turkka ja Petteri saivat pienen hauenkin, joka kuitenkin päästettiin takaisin järveen kasvamaan. Ilmeisesti kaikki saivat kaloja, jotka onkensa veteen heittivät.

Kalaretken jälkeen iltapala ei jäänyt syömättä, koska se oli niin hyvää ja maukasta. Kiitos kahdelle Einelle ruoan valmistamisesta ja kattamisesta leiriläisten iloksi ja hauskuudeksi. Iltakertomus saatteli nuoret huoneisiinsa lakanoiden väliin. Unen tuloa ei tarvinnut kauaa odotella.

Porin Ulrikalle terveisiä. Tämä päivä oli sinun nimipäiväsi!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Paavo! Tuntuu hyvältä kun muistat näin Katri-Ulrikaa. Luin tekstin vasta nyt, yli viikon myöhässä, mutta yhtä lämpimältä viestisi aina tuntuu. Kerron onnitteluterveiset Katri-Ulrikalle. Hän tulee sunnuntaina luokseni uuteen kotiin ja viipyy seuraavaan lauantaihin asti. Katri-Ulrikalla on kesäloma päivätoiminnasta. Käymme varmaankin viikon aikana isäni haudalla Hämeenlinnassa.
On onni olla lähellä Herraa, Hänen tahtonsa on parasta, mitä maan päällä voi tapahtua.
Tuula Porista

Anonyymi kirjoitti...

On ihana lukea leiripäiväkirjaasi, ikimuistoisia hetkiä teillä on ollut, innolla odotan seuraavien päivien tapahtumia.
Tuula

Anonyymi kirjoitti...

Voi minua, tänäänhän tuon onnittelun olet lähettänyt, anteeksi, innoissani tekstin päivämäärää yhdistin kirjoituspäiväksi.
Tuula

Paavo Hautala kirjoitti...

Tuula on ollut aktiivinen kommentoija. Sinulla on ollut monia vastoinkäymisiä elämäsi aikana, mutta Herra on sinua lohduttanut ja auttanut pääsemään vaikeuksien yläpuolelle. Kiitos Jeesukselle! Kiitollinen ja luottavainen mieli antaa sinulle voimia mennä eteenpäin. Muistamme sinua rukouksin!