sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

En hoxannut, että vaali-päivänä saa liputtaa!

Anne herätti minut tasan kahdeksalta tänä aamuna, puhelimella. Hän oli nähnyt Oulussa lipun liehuvan tangossa ja pyysi minuakin nostamaan lipun salkoon. Katsoin liputuskalenteria ja kerroin hänelle, ettei tänään ole liputuspäivää. En hoxannut, että vaali-päivänä saa liputtaa! Vähän myöhemmin katsoin liputusohjeita tarkemmin ja huomasin ohjeiden alla tekstin: "Voimassa olevan asetuksen mukaan Suomessa virallinen liputus alkaa aamulla klo 8 ja päättyy auringon laskiessa, kesällä kuitenkin viimeistään klo 21. Juhannusaattona liputus alkaa klo 18 ja päättyy juhannuspäivänä. Vaali-päivänä, jolloin äänestys päättyy auringonlaskun jälkeen, liputus päättyy klo 20. Ai niin, nythän onkin vaali-päivä! Soitin Annelle, että kyllä nyt onkin liputuspäivä, koska tänään on vaali-päivä. Kävin nostamassa lipun. Aurinko paistoi ja taivas oli sininen. Melko voimakas tuuli sai lipun liehumaan oikein kunnolla. Olipa kaunis näky. Kuukkelintiellä ei näkynyt muita lippuja liehumassa. Saa nähdä nouseeko liput nyt, kun huomaavat yhden lipun salossa. Ehkä hekin saavat soiton, jostakin päin Suomea, ja heitä pyydetään nostamaan lippu salkoon.

Anne lähti eilen Ouluun hakemaan Suvia ja Jessicaa Kuusamoon. He tulevat Oulusta tiistaina 19.4. Mukava nähdä miten Jessica on kasvanut ja sanavarasto lisääntynyt.
Ostin Jessicalle, kirppariltamme, pienet kupit, lautaset ja astioita nukkeleikkejä varten.

4 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Joo, meilläkin vaalitoimitsijoiden kesken sukeutui keskustelu, että olivatko kaupungissa näkyneet liput vaalien vai piispantarkastuksen takia (toki vaalipaikalla nostimme lipun salkoon). Muistelin jostain lukeneeni, että vaalipäivä on virallinen liputuspäivä, ja kun selasin Vaaliohjeet-kirjasta, niin siellä se luki.

Aila kirjoitti...

...ja ensi tammikuussa taas liputetaan vaaleja!

Paavo Hautala kirjoitti...

Presidentinvaalit ovat 22.1.2012. Silloin pitää muistaa liputtaa. Sielläkö oli piispantarkastus vaalipäivänä?
Toivottavasti Suomi saa hyvän hallituksen vaikeasta tilanteesta huolimatta. Kolme "kovaa" johtajaa saman pöydän äärellä on haastava tilanne.
Monien katseet ovat nyt kääntyneinä Suomeen. Ilmassa on havaittavissa jännitystä ja pientä pelkoakin. Muistetaan rukouksin, että kaikki menisi kuitenkin hyvin!
Kuusamosta ei päässyt eduskuntaan ketään. Niilo Keränen (Keskusta) pääsi kuitenkin varalle.

Paavo Hautala kirjoitti...

Anne, Suvi ja Jessica tulivatkin jo maanantaina. Suvi on jo lopettanut työt ja jäänyt odottamaan vauvan syntymää. Kesäkuun puoliväli on jännää aikaa. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Pyydän esirukousta Suvin synnytyksen puolesta.

Jessica on kova selittämään asioita. Puhetta tulee solkenaan ja välillä laulattaa. Onpa hupaisa tyttö! Jessica tuli sanomaan minulle, että "Ukki tule heti syömään!" Kutsussa oli kuultavissa Martta-tädin meininki. Jessican toinen nimi on Martta.