perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kaipaatko puhdistuslähdettä ja siunausvirtoja?

"Sinä päivänä Daavidin suvulle ja Jerusalemin asukkaille puhkeaa lähde, joka puhdistaa synnistä ja saastaisuudesta." (Sak. 13:1.)

Profeetta Sakarjan profeetallinen sana toteutui pitkäperjantaina. Huomaa, että Jerusalemin asukkailla ei tarkoiteta tässä vain Lähi-idän yhden historiallisen kaupungin asukkaita, vaan kaikkia ihmisiä kaikkina aikoina. Lähde on avoin kaikille syntisille ja saastaisille. Kukaan ihminen ei voi sanoa, että hän ei tarvitse tätä lähdettä, koska kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat sen tähden syntisiä ja saastaisia. Pääsemme uuteen Jerusalemiin vain tämän lähteen kautta. Saastaiset henget ja epäjumalat eivät irrota meistä otettaan, elleivät ne huku tähän lähteeseen.

Hesekiel kuvaa temppelistä lähtevää virtaa, joka lähtee siitä lähteestä, joka on Daavidin suvulle ja Jerusalemin asukkaille puhjennut. Lähde, josta virran vesi kumpusi, sijaitsi temppelin perustuksen alla. Kristus on temppelin perustus ja kulmakivi. Kristus-kallioon lyödystä lähteestä riittää pelastuksen vettä kaikille. Kaikkialla, minne vedet virtaavat, tapahtuu ihmeitä. Kuolleet virkoavat elämään ja elämän ihmeen merkit ovat kaikkien nähtävillä. Virran kosketus saa suolaisen ja karvaan muuttumaan makeaksi. Herra voi muuttaa elämämme karvaat kokemukset siunauksiksi, kun uskaltaudumme virran valtaan uimaveden syvyyteen saakka. Usein käy niin, että vasta elämämme pohjakosketus irrottaa meidät niistä siteistä, jotka pitävät meitä paholaisen kahleissa. Kasvu ja hedelmien tuottaminen Jumalan kunniaksi ei ole mahdollista ilman temppelistä lähtenyttä kaksoisvirtaa. Kun heittäydymme tämän pyhän virran vietäväksi, voimme nähdä ja kokea Jumalan rakkauden kantavan voiman. Sielumme virvoittuu ja elämämme virvoittaa myös muita. Kaipaatko puhdistuslähdettä? Se on lähelläsi! "Siunausvirrat viel' kuohuu, Lupaus Herran on tää. Taivaisen siunaussateen Ajallaan Hän lähettää. Siunausvirtain Kuohua meille nyt suo! Armosi virtailla anna Runsaana lastesi luo!"

Ei kommentteja: