keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

International Weekend, Kansainvälinen viikonloppu

Kuusamon Adventtikirkossa, Kitkantie 37 (Seventh-Day Adventist church)
Pe-la 15.-16.4.
Tervetuloa kohtaamaan vanhoja ja uusia kavereita, Taivaan Isä ja kokemaan uutta kulttuurillista ilmapiiriä. Ohjelmassa laulua, todistuksia ja kertomuksia.
Puhujana Mariel Pilois, kansainvälisen työn koordinaattori Helsingistä.
Ohjelma;
Pe 15.4. klo 18.30 Avajaistilaisuus
La 16.4. klo 10-12 Kansainvälinen jumalanpalvelus
klo 12-14 Ruokailu (kirkko tarjoaa)
klo 14-16 Iltapäivän tilaisuus
klo 18-19 Nyyttärit
klo 19-20.30 Iltaohjelma
Vapaa pääsy!

1 kommentti:

Paavo Hautala kirjoitti...

Tilaisuuksissamme oli vain kaksi ulkomaalaista. Lehti-ilmoitus ei tuonut yhtään ulkomaalaista kuulijaa. Jälkeenpäin ajattelin, että ilmoitus olisi pitänyt olla englanninkielinen. Tilaisuudet olivat kuitenkin hyviä myös suomalaisille. Saimme kuulla mielenkiintoisia ja opettavaisia kokemuksia Marielin elämästä. Ulkomaalaisena hän on joutunut kokemaan syrjintää ja ennakkoluulojen tähden epäluottamusta. Kun hän tuli Suomeen, hän ihmetteli, miksi sukulaiset asuvat kaukana toisistaan ja tapaavat toisiaan harvoin. Erikoista oli se, että lähiomaisellekin piti etukäteen soittaa ja kysyä, että sopiiko tulla kylään?

Saarnassaan Mariel puhui lähimmäisestä. Laupias samarialainen -vertaus antoi hyvän lähtökohdan aiheeseen. Jos kysymme: Kuka on meidän lähimmäisemme?, emme ole ymmärtäneet vertauksen opetusta lainkaan. Kaikki ihmiset ovat lähimmäisiämme. Emme voi rajata ketään pois.
Kohdatessamme tuntemattoman ihmisen ystävällisessä mielessä, otamme joka kerta riskin auttaessamme häntä. Lähimmäisen rakastaminen on vastuun ottamista toisesta ihmisestä. Jumala lähettää tiellemme usein apua tarvitsevia ihmisiä koetellakseen meitä, miten suhtaudumme heihin ja miten kohtelemme heitä. Jokainen annettu tilaisuus antaa meille mahdollisuuden kasvaa ihmisenä. Se, joka antaa toiselle juotavaa, saa itse juoda. Joka ruokkii lähimmäistään, saa itse syödä. On surullista, kun lapsia kasvatetaan pienestä pitäen varomaan erilaisia ihmisiä. Tätä asennetta on vaikea muuttaa aikuisena. Alitajunnassa pelätään erilaisuutta ja se vaikuttaa käytökseemme negatiivisella tavalla. Pelko herättää pelkoa, luottamus luottamusta, rakkaus rakkautta.

Mariel lupasi tulla Kuusamoon vuoden päästä uudelleen, jos Herra suo. Toivottavasti kirkossamme on silloin enemmän ulkomaalaisia ja myös suomalaisia. Haluamme, että kirkkomme on kaikkien kansojen rukoushuone, niin kuin Jumala on tarkoittanut hänen huoneensa olevan.
Kiitos, Mariel, vierailustasi. Jumalan siunausta sinulle, perheellesi ja työllesi!