keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Valtaistuin liittyy hallitsemiseen!

"Näin sanoo Herra: "Aina on Israelin valtaistuimella istuva Daavidin jälkeläinen" (Jer. 33:17.)

Tämä lupaus on toteutunut ja toteutuu Jeesuksen kautta. Jeesus on Daavidin jälkeläinen ja Hän on ikuinen Kunnian kuningas, jolle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
"Näin, että taivaassa oli valtaistuin ja sillä valtaistuimella istui joku, joka loisti kuin jaspis ja karneoli. Valtaistuinta ympäröi sateenkaaren kaltainen smaragdinvärinen hohde". (Ilm. 4:2,3.) Ilmestyskirjan neljännen ja viidennen luvun näyt paljastavat silmiemme eteen taivaassa olevan valtaistuinsalin. Esikuvien kautta voimme nähdä Jeesuksen istumassa ikuisella valtaistuimella.
Kun ajattelemme valtaistuinta, niin meidän tulee kääntää katseemme taivaassa olevaan valtaistuimeen. Tämän maan valtakuntien valtaistuimet nousevat ja kukistuvat. Ne eivät ole pysyviä. Maan päältä ei löydy yhtään niin suurta maallista tai hengellistä johtajaa (dynastiaa), jonka valtaistuin olisi ikuinen. Johannes kääntää katseemme taivaassa olevaan valtaistuimeen. Siellä on "Daavidin jälkeläinen", Jeesus Kristus, hallitsemassa ikuisesti.

"Noiden kuninkaiden aikana on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu, eikä sitä valtakuntaa anneta toiselle kansalle. Se murskaa lopullisesti nuo valtakunnat, ja se pysyy ikuisesti". (Dan. 2:44.)
Tässä viitataan Jeesuksen takaisintuloon. Jeesus pystyttää maan päälle Jumalan ikuisen valtakunnan, jonka valtaistuimella Hän istuu. Kukaan ei pysty syrjäyttämään ja kukistamaan Jeesusta Hänen valtaistuimeltaan. Lusifer on tätä yrittänyt ja yrittää edelleenkin, mutta hän ei milloinkaan onnistu syrjäyttämään Jeesusta. Ei Lusifer eli Saatana itse eikä hänen edustajansa onnistu vallankaappausyrityksessään milloinkaan.
Minulla on sellainen näkemys, että paholainen on asettanut maan päälle Jumalan valtakuntaa "matkivan" ns. "sijaishallituksen", jonka valtaistuimelle on asetettu antikristus. Saatana toteuttaa näin unelmaansa olla Kristuksen vertainen, joka hallitsee kuninkaana.

Ajatelkaamme valtaistuin -teemaa nyt toisesta näkökulmasta. Onko Jeesuksella valtaistuin maan päällä tällä hetkellä? Oletko kuullut puhuttavan sydämen valtaistuimesta. Ihminen voi valita, kenet hän kruunaa sydämensä valtaistuimen kuninkaaksi. Kruunaako hän Saatanan vai Kristuksen? Mistä me tiedämme, kumman herran olemme valinneet kuninkaaksemme? Voimme esittää itsellemme kysymyksen: ketä tahdon palvella, seurata ja totella? Kuka saa aikani, voimani, varani, rakkauteni, kunnioitukseni ja palvontani? Huomaatko, että hallitseminen tapahtuu sydämen kautta? Meille annettu tahto ja valinnan vapaus ovat avainajatuksia, kun ajattelemme kohtaloamme. Saatanan hallintatapaan kuuluu pakottaminen, manipulointi ja alistaminen. Kristus hallitsee rakkaudella, johon kuuluu valinnan vapaus. Rakkaus vastaa rakkauteen kiitollisuudella ja kunnioituksella!

On toinen asia, johon haluan myöhemmin kiinnittää huomiomme. Tässäkin asiassa meidän tulee kääntää katseemme taivaan pyhäkköön, ettemme eksyisi!

Ei kommentteja: