maanantai 18. huhtikuuta 2011

Suosikkijohtajasi Raamatussa?

Keitä Raamatun henkilöitä äänestäisit eduskuntaan ja miksi? Voit valita neljä henkilöä: VT:sta yhden miehen ja yhden naisen sekä UT:sta yhden miehen ja yhden naisen.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vanhan Testamentin merkittävistä henkilöistä valitsisin naisena Mirjamin, koska hän oli tottunut johtamaan ja hän pystyisi tekemään yhteistyötä veljensä kanssa. Miehenä Mooses, kun hän johti israelilaiset kaikkien vaikeuksien keskellä, joten hänellä olisi hyvät kokemukset johtamisesta. Uudesta Testamentistä naisena Hannan, koska hän oli profeetta ja hän näkisi tulevaisuuteen. Miehenä Johannes Kastaja, joka oli tienraivaaja ja valmisti tietä paremmalle ajalle vaikeuksien keskellä. T. Kia

Anonyymi kirjoitti...

VT:sta valitsisin Joosefin, koska hän olisi hyvä maatalous- ja elinkeinoministeri. Abigail olisi hyvä neuvonantaja. UT:sta äänestäisin Johanneksen puolustamaan vähempiosaisia ja Martan, joka patistaisi ihmisiä töihin.
Vaaleja seurannut!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin äänestäisin Joosefia. Hänessä on ryhtiä, nuoruuden voimaa ja viisautta. Lea on ymmärtäväinen ja syvällinen. Paavali monipuolinen ja viisas ja Maria Magdaleenalla kokemusta elämästä. Nämä ovat minun suokkejani.
Nainen kaupungista.

Paavo Hautala kirjoitti...

Nehemia olisi hyvä johtaja. Debora, naistuomari, voisi valvoa oikeutta. Paavali tarvitsisi työparin ja se voisi olla vaikkapa Timoteus. Dorkas pitäsi köyhien puolta. Olette ehdottaneet hyviä nimiä ja perustelunne ovat olleet nasevia.

Anonyymi kirjoitti...

Daniel oli lahjomaton. Kuningatar Ester rohkea. Pietari innostava. Pilatuksen vaimo kaukaa viisas.

Paavo Hautala kirjoitti...

Hyviä perusteluita!