perjantai 22. huhtikuuta 2011

Risti on ikkuna ja ovi armon valtakuntaan!

"Jeesusta lähdettiin viemään. Kantaen itse ristiään, hän kulki kaupungin ulkopuolelle paikkaan, jota kutsutaan Pääkallonpaikaksi, heprean kielellä Golgata. Siellä sotilaat ristiinnaulitsivat Jeesuksen ja kaksi muuta hänen kanssaan, yhden kummallekin puolelle ja Jeesuksen heidän keskelleen." (Joh. 19:16b-18.)

Kun Jumala pyysi Aabrahamia uhraamaan ainoan poikansa, jota hän rakasti, niin hän lähti viemään poikaansa Jumalan osoittamalle uhripaikalle. Aabrahamilla oli tuli ja veitsi, mutta Iisak kantoi omat polttouhripuut itse. Iisak ei vastustanut isänsä toimia, koska hän uskoi isänsä toimivan Jumalan tahdon mukaan. Tämä Aabrahamin ja Iisakin kokemus esikuvasi tulevaa Golgatan tapahtumaa. Kun Jeesusta lähdettiin viemään uhrattavaksi, niin Jeesus ei tehnyt vastarintaa, vaan alistui kaikessa Isänsä tahtoon. Jeesus oli Jumalan katsoma uhrikaritsa, jonka uhraamista Hän ei kieltänyt meidän tähtemme.

"Aabraham antoi sille paikalle nimeksi "Herra katsoo". Niinpä vielä tänäkin päivänä puhutaan "Herrankatsomavuoresta". Pääkallonpaikka eli Golgata on Herrankatsomavuori, joka on tullut meille pelastuksen paikaksi. Jeesus on Herran katsoma uhrikaritsa. Johannes Kastaja esitteli Jeesuksen seuraajilleen: "Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!" (Joh. 1:29.)

"Kolme ristiä karheaa hautakummulla kohoaa. Kahden ryövärin keskelle Jeesus tuomittiin ristille. Tahdon muistaa pitkäperjantain. Anteeksi syntini minäkin sain. Tahdon muistaa pitkäperjantain: Rakkaus vain mursi kuoleman lain.
Kuka päätöksen tehnyt on? Miksi tuomittiin viaton? Emme tunteneet Jumalaa. Pahuutemme Hän kantaa saa.
Katson ristiä Jeesuksen. Katson ihmettä rakkauden. Kanssa tuomitun ryövärin Häneen turvaudun minäkin." (Pekka Simojoki, Anna-Mari Kaskinen.)

Pitkäperjantain ja pääsiäisaamun muistaminen ovat tärkeitä muistettavia asioita, joita dementiakaan ei saa viedä mielestämme pois. Risti on avoin ikkuna ja - ovi armon valtakuntaan! Käykäämme tänään sisään pelastuksen portista!
Siunattua pääsiäistä kaikille blogini lukijoille!

4 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Kiitos,samaa toivottelee täälä Sanni täti,ja onnittelut Terholle syntymäpäivän johdosta!

Paavo Hautala kirjoitti...

Joko Alavudella ovat lumet sulaneet? Meillä on vielä isoja lumikasoja, vaikka lumen sulaminen onkin ollut melko nopeaa.
Näin tien varrella leskenlehtiä, kun olin Ranen kanssa lenkillä.

Sanni kirjoitti...

Lunta on,suuria aurauskasoja,mutta tasasilta paikoilta ovat sulaneet.Jäät sulaa varmaan jo aika pian,rannoilla on jo sulaa.Pääsen pian kalastamaan.

Paavo Hautala kirjoitti...

Muuttolinnut ovat tuoneet monenlaista sirkuttajaa. Laulujoutsenten konsertti kuuluu järveltä. Vieläkin on valoisaa, vaikka kello on jo pian 22.
Muista olla varovainen vesillä!
Hyvää vappua!