perjantai 8. huhtikuuta 2011

Jeesuksen sanasta kiinni pitäminen pelastaa kuolemalta

"Totisesti, totisesti: joka pitää kiinni minun sanastani, ei milloinkaan näe kuolemaa." (Joh. 8:51.)
Nämä Jeesuksen sanat aiheuttivat juutalaisten mielessä pahoja ajatuksia Jeesusta kohtaan. He väittivät, että Jeesuksessa on paha henki. He haukkuivat häntä samarialaiseksi. Jeesus oli vähän aikaisemmin sanonut totuutta vastustaville juutalaisille, että "Te olette lähtöisin Saatanasta. Hän on teidän isänne, ja hänen halunsa te tahdotte tyydyttää. Saatana on ollut murhaaja alusta asti. Hän on kaukana totuudesta, se on hänelle vieras. Kun hän valehtelee, hän todella puhuu omiaan, sillä hän on valehtelija ja valheen isä." (Joh. 8:44.)
Juutalaiset ylpeilivät sillä, että he olivat hienoa sukua, Aabrahamin jälkeläisiä, vapaita ja viisaita. Nyt Jeesus sanoo heitä Saatanan jälkeläisiksi, murhaajiksi ja valehtelijoiksi. Tämä puhe saa juutalaiset raivon valtaan ja mitä pidemmälle puhe jatkuu sitä suurempi viha täyttää heidän sydämensä. Loukatut kuulijat ottivat kiviä käteensä ja aikoivat tappaa Jeesuksen kivittämällä, mutta Jeesus poistui heidän näkyvistään ja lähti temppelistä.
Jeesuksen suora puhe aiheutti melkoisen konfliktin temppelissä.
Minkälaisia ajatuksia meidän sydämeemme nousee, kun Jumalan sana leikkaa ja viiltää ja iskee luihin ja ytimiin asti?
Jos otamme Jeesuksen sanat vastaan ja pidämme niistä kiinni, niin pelastumme toiselta kuolemalta, joka on iankaikkinen kuolema. Ensimmäinen kuolema ei ole vielä "viimeinen sana elämästämme", mutta toinen kuolema on. Helvetin tuli on niin kuuma ja polttava, että siihen tuleen joutuvat eivät selviä hengissä, ei edes Saatana. Toisesta kuolemasta ei ole ylösnousemusta, vaan tähän kuolemaan joutuvien muistokin unohdetaan.
Jeesuksen sanasta kiinni pitäminen pelastaa kuolemalta!

Ei kommentteja: