sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Lumihommat päättyivät talvisatuun!

Mikael oli tämän viikonlopun meillä hoidossa, koska Sini oli Helsingissä, käsityömessuilla ja Terholla oli tänään Kuolion metsästysseuran kokous.

Pasi tuli auttamaan minua lumihommissa. Pudotimme lumet katolta. Maassa tehtävät lumityöt olivat paljon suuremmat kuin vastaavat katolla, koska käytävät tulivat täyteen lunta ja lumi oli tiukassa pudottuaan suurina lohkareina pihakivetykselle. Nyt katolla ollut lumitaakka on poissa ja käytävät ovat puhtaina. Parimetriset kinokset muodostavat hauskan tunnelimaisen käytävän sisäpihalla. Tein seitsemän kaariholvilla varustettua aukkoa suoraksi leikatuille lumiseinille ja laitoin punaiset kynttilät niihin palamaan. Lisäksi sytytin pari ulkotulta ja asetin ne niitä varten tehtyihin mustiin metallisiin telineisiin. Tulisoihduilla valaisin kuuset ja lintujen ruokintapaikan. Kylläpä tuli kodikkaan näköinen näkymä, jota voimme ihailla samalla kun katselemme ulos ikkunasta. Pimeässä ne näyttävät upeilta. Lumikinokset muodostavat pihalle satulinnan tunnelman. Kolme joulukuusta ja lintujen ruokintapaikka kauralyhteineen tuovat oman eksotiikan talviseen satuun. Jos minulla olisi hyvä digi-kamera, niin saisin blogille kauniita kuvia. Nyt teidän täytyy kuitenkin tyytyä sanalliseen "kuvaan" ja muodostaa tilanteesta oma mielikuva. Voit kirjoittaa kommentissa ja kertoa mitä ajatuksia sinulle tuli mieleen ko. aiheesta.
Tänään oli rapsakka ja aurinkoinen pakkaspäivä (-16 C).

4 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Minulle tuli mieleen, että sinä olet esteetikko.
Toiseksi minulle tuli mieleen ne oikeat keskiaikaiset linnat noista kaariholvisyvennyksistä elävine tulineen. Onko kellään tutulla/ naapurilla digi-kameraa??

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Aila!
Sinulle tulikin hienoja asioita mieleesi. Kaariholvisyvennykset elävine tulineen oli juuri se näky, joka vei ajatukset keskiaikaiseen linna-tunnelmaan. Sanoit asian lyhyesti ja nasevasti. Esteetikko kuvailee asoita ja tunnelmia laajasti ja yksityiskohtaisesti. Vielä myöhään illalla katselin kaunista näkyä ja piti mennä ulos kulkemaan käytäville ja ihailemaan linnanherran tavoin aikaansaannoksiaan.
Terho kyllä pistäytyi illalla hakemassa Mikaelin ja hän näki tulet ja holvit, mutta hänellä ei tietenkään ollut kameraa mukana. Tässä sitä taas huomaa kuinka tarpeellinen kamera on.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa mukava lukea tästä teoksestasi. Mieleen juohtui oma viimeöinen sattuma, kun heräsin aamuyöllä ylös. Katsahdin sattumalta ikkunasta ulos ja jäin ihailemaan taivasta. Pitkästä aikaa näin niin komean tähtitaivaan, että olisi mueleni tehnyt lähteä ulos pihalle ihailemaan tähtitainasta. En kuitenkaan viitsinyt aamuyöllä sitä varten pukea päälle, vaan vielä hetken ihastelin näkyä. Minullakaan kun ei sitä kameraa vielä ole ostettuna, vaikka himo luontokuvaaja olenkin. Kyllä monta kertaa on kovasti harmittanut, kun olisi ollut hyviä kuvatilanteita, mutta minkäs teet kun kamera puuttuu. Se tilanne täytyy pikkuhiljaa korjata. T. Katariina.

Paavo Hautala kirjoitti...

Minulla on tai oli hyvä digi-kamera, mutta siinä on nyt jokin vika. Pitää kysyä asiantuntijalta, että saako sen vielä toimimaan. Kuinkahan paljon uudet maksavat nykyään? En ole seurannut hintoja.