lauantai 22. tammikuuta 2011

Kaksi opetusta sisältävää kokemusta

Raamatun sanomassa on kaksi opetusta sisältävää kokemusta, jotka haluan jakaa niiden kanssa, joilla ei ole mahdollisuutta lukea niitä ko. vihkosesta.

"Pariskunnalla, jolla oli pieniä lapsia, oli vakavia ongelmia naapureiden kanssa. Useita kertoja naapurit valittivat siitä, että perheen lapset leikkivät pihalla. He valittivat muutenkin perheen pihasta. Nuori pari ei pitänyt siitä, että heille puhuttiin niin epäystävällisesti. Eiväthän he tehneet mitään väärää. Eräänä päivänä heidän poimiessaan omenia takapihan puista perheen äiti päätti viedä naapureille kaksi vastapaistettua omenapiirakkaa. Naapurit eivät osanneet odottaa sellaista ihmisiltä, joita he olivat jatkuvasti kiusanneet." (RS 1/2011 s. 29.)

"Kiinalainen maanviljelijä hoiti riisipeltoaan vuorenrinteen pengerryksellä, jolta näki laaksoon ja merelle. Eräänä päivänä hän huomasi tsunamin lähestyvän. Meri vetäytyi poispäin paljastaen laajan kaistan lahdenpohjaa, ja hän tiesi, että vesi palaisi voimalla ja tuhoaisi laaksossa kaiken. Hän ajatteli laaksossa työskenteleviä ystäviään ja päätti sytyttää riisipeltonsa palamaan. Hänen ystävänsä juoksivat heti vuorenrinnettä ylös sammuttamaan paloa ja välttyivät siten hyökyaallolta ja kuolemalta. Ystävän apu pelasti heidän henkensä." (RS 1/2011 s. 32.)

Ei kommentteja: