tiistai 18. tammikuuta 2011

Yhteinen usko, leipä ja rukous (Ap.t. 2:42)

Meillä oli tänään yhteiskristillinen tilaisuus klo 18-20.30. Illan teemana oli: Yhteinen usko, leipä ja rukous (Ap.t. 2:42). Kirjoitin tästä tapahtumasta Raijan kommentin vastauksessa. Voit lukea sieltä enemmän. Tänä vuonna tilaisuus pidettiin Kuusamon Adventtikirkossa. Puhujina olivat: Seppo Ervasti, Reijo Pesonen ja minä. Senora ja Toni Puttonen sekä Anne säestivät laulut. Haastattelin Senoraa ja Tonia, joita monet pohjoisen ihmiset eivät vielä tunne kovin hyvin. Ilta onnistui oikein hyvin. Tunsimme yhteyttä ja Herran Hengen läsnäolon siunauksen.
Tilaisuudessa oli mukana eräs rouva, joka on vuosi sitten muuttanut Raahesta Kuusamoon. Hän sanoi käyneensä Raahen adventtiseurakunnassa Marko Aromaan aikana. Hän oli kiitollinen siitä tuesta mitä hän Raahessa seurakunnaltamme sai. Hän lupasi tulla kirkkoomme uudelleen.
Kiitos kaikille mukana olleille. Kiitos kun tulitte ja osallistuitte aktiivisesti ohjelmaan. Esirukoukset kohosivat taivaan pyhäkköön Jeesuksen sydämelle. Niihin tulee varmasti vastaus oikealla hetkellä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rauhaa kaikille lukijoille!
Kiitos sinulle Paavo hyvin onnistuneesti suunnitellusta illasta! Tunnelma oli todella lämminhenkinen ja yhteen kuuluvan tuntuinen. Tunsin, että olimme kaikki samanarvoisia sisaria ja veljiä keskenämme. Illasta jäi hyvin mieleinen muisto. Vaikka olimmekin eri seurakunnista. Tällainen yhteiskristillinen tapahtuma on erittäin tärkeätä kristillisessä mielessä. Onhan meillä eri seurakunnissa kuitenkin sama Raamattu ja sama usko Herraamme Jeesukseen Kristukseen. Olemme Jeesuksen perhettä eli samaa perhettä. On todella sääli, että monissa seurakunnissa on ihmisiä, jotka arvostelevat ja karttavat toiseen seurakuntaan kuuluvia. Onhan tavallisen perheenkin keskuudessa sisaruksilla aina silloin tällöin erimielisyyksiä, mutta se yhteen perheeseen kuulumisen side olisi oltava kuitenkin tärkeämpi. Toivon, että täällä Kuusamossakin järjestettäisiin huomattavasti useammin näitä yhteisiä tapahtumia. Jään iloiten odottamaan seuraavaa yhteistapahtumaa. Terveisin: tilaisuudessa mukana ollut lut.srk:n sisar.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos sinulle rohkaisevasta palautteestasi. Eri seurakuntiin kuuluvia uskovia yhdistää monet asiat, niin kuin kirjoitat. Jeesuksen risti on avain yhteyteen. Kun tulemme ristin juurelle, niin siellä olemme samanarvoisia ja lähellä toisiamme. Ne, jotka todella etsivät yhteyttä Jeesukseen Kristukseen ja haluavat seurata häntä, heidät nähdään siellä, missä uskovat rukoilevat yhdessä. Apostolien päivinä uskovat etsivät yhteyttä toisiinsa joka päivä. Vaikeudet ja vastoinkäymiset ovat Jumalan keino saada uskovat etsimään yhteyttä toisiinsa. Alkuseurakunnan kristityt joutuivat vainon kohteeksi Jeesuksen tähden. Vainotut tarvitsivat tukea ja apua toisiltaan, sen tähden he elivät keskinäisessä yhteydessä paljon tiiviimmin kuin me tänä päivänä elämme. Historia toistaa itseään. Raamattu ennustaa vaikeiden aikojen tulemisen meidän päivinämme. Jeesuksen antaman lähetyskäskyn toteuttaminen kutsuu uskovia yhteyteen. Lähetystyö alkoi Pyhän Hengen kasteen kokemisen jälkeen ja työ päätetään saman Hengen voimassa.