keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Öljyllä voitelu ja rukous parantaa sairaan!

Löysin kaapistani pienen kauniin lasipullon, jossa oli tiivis korkki. Sanoin Annelle, että tässä onkin hyvä öljypullo, johon voin laittaa oliiviöljyä sairaiden voitelemista varten. Otin tämän pullon mukaani, kun menin maanantaina 24.1.11 aamurukouspiiriin. Tuona aamuna kirkkoon tuli kaksi sairasta miestä. Rukouspiirin jälkeen luin heille Jaak. 5:13-16 ja tiedustelin, että haluaisivatko he henkilökohtaisen rukouksen ja öljyllä voitelun puolestaan? Molemmat miehet halusivat hyvin mielellään tulla vaivoinensa Herran luo, siunattavaksi. Rukoushetken jälkeen toinen miehistä sanoi, että hän tunsi kylmien väreiden menevän kaksi kertaa hänen kehonsa läpi päästä varpaisiin asti. Hän tuli vakuuttuneeksi siitä, että rukouksella oli häneen parantava vaikutus. Tämä mies oli ensimmäistä kertaa kirkossamme. Nyt hän haluaa tulla uudelleen etsimään Herraa kanssamme. Jeesus on suuri sielun ja ruumiin lääkäri. Oletko sinä kokenut parantumista, kun sinun puolestasi on rukoiltu ja mahdollisesti voideltu öljyllä Herran nimessä?

SUKUNI HISTORIAA
Isoisäni Matti Hautalan syntymästä (tiistai 26.1.1897) on tänään keskiviikkona 26.1.2011 kulunut 114 -vuotta. Isoisäni perheeseen kuului 11 lasta, kahdeksan tyttöä ja kolme poikaa, joista kaikki muut elävät paitsi isäni. Isoisäni I-vaimo Hanna Yli-Kauhaluoma s. keskiviikkona 5.4.1899 ja kuoli yllättäen 41-vuotiaana tiistaina 30.7.1940. Isäni oli 17-vuotias nuorukainen, kun hänen äitinsä kuoli.
Matin II-vaimo oli Ester Hänninen. Ester Hänninen ei synnyttänyt omia lapsia. Hänellä oli kuitenkin hoidettavanaan suurperhe.
Sanni-täti kertoo, että hänen isänsä kuoli syntymäpäivänään lauantaina eli sapattina 26.1.1974. Hän oli toivonut kuolevansa syntymäpäivänään. Matti-pappa oli kuollessaan tasan 77-vuotias. Olin silloin 13-vuotias.
Sanni kertoo, että isoisäni lauloi kuolemaa edeltävänä yönä "Jeesuksesta laulan" -laulua. Tuossa laulussa on mm. sanat: "Lapsi oma Herran, taivaan kuninkaan, kruunun perin kerran, valtakunnan saan, kruunun perin kerran, valtakunnan saan. Pääsen asukkaaksi kultakaupunkiin, viedään vierahaksi häihin iäisiin, viedään vierahaksi häihin iäisiin". Isoisäni oli ammatiltaan maanviljelijä ja räätäli. Hänellä oli tapana laulaa, kun hän teki töitä ompelukoneensa takana, kertoo Sanni.

2 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

ME sisarukset pidämme yhteyttä ahkerasti puhelimen välityksellä ja kerromme kuulumisia.
Tänään olen soittanut Anna-Liisalle ja Allille,kertoen ja lukenut Paavo sinun viestisi heille sukujen sivulta.He ilahtuivat kovasti ja lähettävät paljon terveisiä sinulle.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos lämpimistä terveisistä Sannille, Anna-Liisalle ja Allille. Olette todella aktiivisia pitämään yhteyttä sukulaisiin. Pidätte hyvää huolta toinen toisistanne. Tämä on varmaan lapsuuskodin perintöä. Äitinne varhainen kuolema on saanut teidät etsimään turvaa Jumalasta ja toinen toisistanne. "Liittykää yhteen, liittykää yhteen, liittykää yhteen" on Herran sanansaattajan neuvo Jumalan kansalle, erityisesti tänä aikana, kun hajottavat voimat yrittävät repiä rikki ihmisten sydämet ja suhteet toinen toisiinsa. Yhteydessä on voimaa, iloa ja rakkautta ja elämän kuormat tuntuvat kevyemmiltä, kun lähimmäiset kantavat niitä yhdessä ja laskevat taakat rukouksessa Herran eteen. Jokainen ihminen tarvitsee vierelläkulkijoita. Yksikin vierelläkulkija on siunattu lahja Jumalalta. Kuinka rohkaisevaa onkaan, kun heitä on useampia. Jo lapsuudessani sain nähdä ja kokea yhteyden siunauksen kauttanne. Kiitos hyvästä esimerkistä, jonka annoitte konkreettisella tavalla. Ystävällinen ja lämmin suhtautumisenne perheeseemme kantaa hyvää hedelmää ajan loppuun saakka. Rakkaudella ja rukouksin teitä kaikkia muistaen. Voisitko Sanni-täti lukea nämä terveiseni, kun seuraavan kerran olette puhelinyhteydessä keskenänne! Joh. 17:21-26.