maanantai 10. tammikuuta 2011

Terrorismin varjostama elämä

9-vuotiaan Christina Taylor Greenen elämää varjosti terrorismi. Christina syntyi 11. syyskuuta 2001, jolloin terroristit kaatoivat tornitalot Yhdysvalloissa. Jokaisena Christinan syntymäpäivänä muisteltiin tätä kauheaa onnettomuutta. Olikohan tämä osasyynä siihen, että Christina kiinnostui politiikasta? Ehkä hänen mielessään oli herännyt halu tehdä omalta osaltaan jotakin maailman rauhan hyväksi? "Pikkutytön perheenjäsenet kertovat tytön olleen kiinnostunut politiikasta nuoresta iästään huolimatta. Christina halusi omaistensa mukaan oppia lisää poliittisista asioista, minkä vuoksi hän halusi mennä myös kuuntelemaan Giffordsin kannattajilleen pitämää puhetta". Christinan "poliittinen ura" katkesi kuitenkin heti alkumetreillä, koska hän joutui Arizonan verilöylyn uhriksi. 22-vuotias terroristi ampui hänet kuoliaaksi. "Viranomaisten mukaan Christina oli uhreista ainoa, joka kuoli vasta sairaalassa".
Kirjoituksen taustatiedot on lainattu MTV3:n nettiuutisista.

"Kun Herra näki, että ihmisten pahuus lisääntyi maan päällä ja että heidän ajatuksensa ja pyrkimyksensä olivat kauttaaltaan pahat, hän katui, että oli tehnyt ihmisen, ja murehti sitä sydämessään. Ja Herra sanoi: "Minä pyyhin maan päältä ihmisen, jonka olen luonut, ja ihmisen mukana karjaeläimet, pikkueläimet ja taivaan linnut, sillä minä kadun, että olen ne tehnyt." --- "Siihen aikaan turmelus levisi maassa Jumalan silmien alla ja väkivalta täytti maan. Kun Jumala katseli maata, hän näki, että turmelus vallitsi kaikkialla, sillä ihmiset kuluttivat elämänsä pahuudessa. Jumala sanoi Nooalle: "Minä olen päättänyt tehdä lopun kaikesta elollisesta, sillä maa on ihmisten takia täynnä väkivaltaa. Minä hävitän heidät ja maan heidän kanssaan." (1. Moos. 6:5-7, 11-13.)

Kysymys: Mitä ajatuksia nämä Raamatun tekstit sinussa herättävät?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jumala todella hävitti maan, tuli vedenpaisumus joka peitti alleen kaiken. Vain Nooa, arkki laivassaan pelastui, ja 7 hänen perhekuntalaistaan, sekä paljon maaeläimiä. Nyt taitaa olla vielä pahempi tilanne. Nyt odotamme Jumalan päivää,joka tulee kohtaamaan maata 2Piet.3 luku kertoo siitä. Siitäkin pelastuvat Todelliset Jeesuksen omat. Olisinpa siinä joukossa! HS

Paavo Hautala kirjoitti...

"Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa" (Matt. 24:35; Luuk. 21:33.)
Taivaalla tässä ei tarkoiteta Jumalan asuinpaikkaa, vaan maan ilmakehää. Jumala puhdistaa ilmkakehän kaikista saasteista ja "romusta", joita ihmiset ovat sinne syytäneet. Maan katoamisella ei tarkoiteta maapallon hajoamista ja katoamista olemattomiin, vaan maan päällä olevien asioiden katoamista. Jumala puhdistaa maan, jonka ihmiset ovat saastuttaneet. Jumala ei puhdista maata eikä taivasta vedellä, koska vedetkin ovat saastuneet ja tarvitsevat puhdistuksen. Jumala on valinnut "pudistavaksi luudaksi" tulen. Tulen syttyminen liittyy myös Jumalan tuomioiden täytääntöpanovaiheeseen. Jeesuksen takaisintulon yhteydessä syttyvä "ankara rajuilma, joka kietoo maan liekkiverhoon", ei ole kuitenkaan vielä se tuli, jota "helvetiksi" sanotaan. Helvetin tuli syttyy vasta 1000-vuotiskauden päätyttyä, joka lopullisesti päättää vanhan maailman ja kaikki synnin jäljetkin.