perjantai 13. elokuuta 2010

Oulun retkeltä takaisin Kuusamoon

Tulimme tänään Oulusta Kuusamoon klo 16.20. Suvi ja Jessica tulivat myös kyläilemään meille viikonlopuksi. Matka meni hyvin. Tiellä oli poroja. Soitin matkalta Jarmolle. Hän oli menossa Saarijärvellä kotia kohti. Jarmo sanoi nähneensä karhun Sallan ja Kuusamon välillä. Karhu meni tien yli ja nousi kahdelle jalalle. Se oli upea näky. Jarmo sanoi, että karhun näkeminen oli hänelle rukousvastaus. Hän oli rukoillut ja toivonut näkevänsä karhun.

Ensimmäinen tehtävä Kuusamossa oli mennä matkahuoltoon. Sinne oli tullut kolme laatikkoa kirppistavaraa Viitasaarelta. Anna-Maria Paananen lähetti käsitöitä, astioita, liinoja, verhoja ja vaatteita kirppiksellemme. Ne olivat oikein hyviä tavaroita. Seitsemän juomalasia olivat erikoisen kauniita. Tavarat menevät varmasti hyvin kaupaksi.
Kiitos Viitasaaren ystäville. Te olette tukeneet Karpalo -hanketta ilahduttavalla tavalla.

Kotona oli kaikki hyvin. Kiitos Katariinalle Ranen hoidosta. Jessica oli innoissaan nähdessään Ranen ja kuullessaan Ranen haukuntaa.

Kasvihuoneessa oli useita kypsiä tomaatteja ja mansikkamaa antoi taas kulhollisen mansikoita, joita saimme syödä jälkiruoaksi. Uusia kukkia oli avautunut puutarhassamme. Syysleimut, ruusut, nauhukset, hajuherneet, orvokit, kehäkukat, kuunliljat, jaloangervot, punahatut jne. ovat nyt kauniita. Gladiolukset ovat avautumassa, samoin auringonkukat.

Oulussa ihailin Hupisaaressa kukkivia ruusuja, joita oli ainakin kaksikymmentäviisi eri lajiketta. Kaikki olivat täydessä kukassa ja hyvin hoidettuja. Hupisaaressa on kasvihuone täynnä trooppisia isoja kasveja. Kävimme niitä Annen ja Jessican kanssa ihmettelemässä. Kirsikka- ja omenapuut olivat täynnä kypsymässä olevia hedelmiä. Mietin niitä katsellessani, että saakohan näitä hedelmiä syödä kuka vain, kun hedelmät ovat kypsyneet? Hupisaaret ovat hieno viheralue keskellä Oulun kaupunkia. Siellä kelpaa virkistäytyä.

Ei kommentteja: