perjantai 20. elokuuta 2010

Juttu Koillismaan Uutisissa 19.8.2010

Koillismaan Uutiset lehdessä, torstaina 19.8.2010, oli lehden kesiaukeamalla juttu leiristämme.
Otsikkona oli Kirjeitä toimitukselle. 9 päivää seikkailua. Otsikkoa piristää hauskasti katkennut kynä. Jutun on kirjoittanut Maijakaisa Niemi, Loma-Ajakasta. Jutun yhteydessä on kaksi Ossi Turusen ottamaa kuvaa. Toisessa kuvassa kymmenen leiriläistä istuu lämminvesipaljussa ja taustalla näkyy tyyni Ajakkajärvi. Toisessa kuvassa Terhon vetämän veneen perässä on kolme poikaa renkaassa oranssin väriset turvaliivit päällä. Ajakkajärvi on tässä kuvassa jonkin verran aaltoinen, joten kuvassa on enemmän liikettä kuin edellisessä kuvassa. Edellisen kuvan liike näkyy nuorten ilmeikkäissä kasvoissa ja paljun vedessä. Kuvat ovat onnistuneita.

"Kolmekymmentä adventtiseurakunnan eräriparilaista ja seikkaliluleiriläistä ohjaajineen viettivät yhdeksän leiripäivää luontoteemaisen ohjelman parissa. Leiri oli valtakunnallinen ja osallistujia oli saapunut niin Helsingistä, Kemiöstä, Liperistä kuin Haaparannastakin asti. Ohjelmassa oli maastopyöräilyä, retkeilyä Konttaisella, Riisitunturilla, ja Oulangan kanjonissa melontaa Oulankajoella, ratsastusta Anun tallilla, luolaseikkailu Halosen uunilla.
Useana iltana lämmenneet vesipaljut olivat ehkä se mieluisin juttu.
Toki Ajakkajärven 22 asteinen vesikin houkutteli uimareita hellepäivinä.
Tekemistä riitti myös majoituspaikan, Loma-Ajakan pihassa. Oli jousiammuntaa, lentopalloilua, suopungin ja tikan heittoa, alaköysiradalla kiipeilyä, vesihiihtoa ym.
Mukavaa oli nuorista myös eläinten syöttäminen, rapsuttelu ja leirin aikana syntyneiden kissanpentujen ja munista kuoriutuneiden tipujen ihastelu."

Ei kommentteja: