tiistai 4. helmikuuta 2020

Jumala koettelee meitä meidän parhaaksemme!

"Muista koko se tie, jolla Herra, sinun Jumalasi, on kuljettanut sinua autiomaassa näinä neljänäkymmenenä vuotena nöyryyttääkseen ja koetellakseen sinua sekä tullakseen tuntemaan, mitä sinun sydämessäsi on, tahdotko noudattaa hänen käskyjään vai et." (5. Moos. 8:2.)

Jumala pyytää meitä muistamaan se tie, millä hän on johtanut meitä. Jumalan johdatusta ei saa koskaan unohtaa. Meidän on tärkeä virkistää muistiamme ja puhua ääneen Jumalan johdatuksen kohokohdista elämässämme. Me itse, läheisemme ja kaikki, jotka meitä kuulevat saavat rohkaisua Jumalan antamista kokemuksista. Ne vahvistavat uskoa. Autiomaan keidashetket ovat niitä hetkiä, jolloin Herra on auttanut meitä selviytymään koetuksista. Jumala koettelee meitä meidän parhaaksemme!

Jumalan johdatus elämässämme tulee näkyviin luonteessamme. Luonne paljastaa, kuka sydämessä asuu. Koetukset katkovat epäjumalien siteitä ja vapauttavat meitä niiden pauloista. Jokainen kestetty koetus antaa meille mahdollisuuden vahvistaa suhdettamme Kristukseen. Jumala johtaa meidät tilanteisiin, joissa näemme tarpeemme selvemmin ja saamme mahdollisuuden parannuksen tekoon.
Vaikeat ajat paljastavat palvontamme kohteet ja sen voiman, joka ohjaa elämäämme. Rakkaus ja totuus tekojemme motiivina ovat lähtöisin taivaasta. Jeesukselle annettu elämä säteilee armoa ja totuutta siinä määrin, kuinka paljon olemme antaneet tilaa Jeesukselle meidän sydämessämme. Jokainen päivä on armon päivä. Sitä ei saisi hukata turhuuteen.

Jumala tuntee sydämemme, mutta me emme tunne. Koettelemuksilla Jumala antaa meille tilaisuuden nähdä mitä sydämessämme liikkuu ja kuka siellä asuu. Jumalan sana osoittaa meille oikean tien, jotta voisimme valita sen ja kulkea perille asti!

Ei kommentteja: