torstai 27. helmikuuta 2020

Jeesuksen tulo tapahtuu yllättäen!

"Katso, minä tulen niin kuin varas; autuas se, joka valvoo ja pitää vaatteistansa vaarin, ettei hän kulkisi alastomana eikä hänen häpeätänsä nähtäisi!" (Ilm. 16:15).

Sielun alastomuutta ei peitä hienoimmatkaan ihmisten tekemät vaatteet, vaikka ne olisi tehty kullasta, hopeasta, silkistä tai sametista.
Ihminen, joka on puettu Kristuksen vanhurskauden puhtaaseen pukuun, ei kulje alastomana. Tämä on ainoa puku, joka peittää alastomuuden ja häpeän ja jossa kelpaamme Isän edessä.

Jeesuksen tulo tapahtuu yllättäen. Sitä verrataan varkaan tuloon, jonka tuloa ei arvata. Jeesuksen vertauksissa palvelijat luokitellaan hyviin ja pahoihin tai viisaisiin ja tyhmiin tai uskollisiin ja uskottomiin tai ahkeriin ja laiskoihin.

Jos palvelija ajattelee sydämessään, että Jeesuksen tulemisen aika viipyy, niin hänen uskonsa alkaa herpaantua ja tämän maailman houkutukset alkavat vetää häntä mukaan huolettomaan, maailman hengen mukaiseen, elämään. Valvomattomuus on vaarallista ei pelkästään asianomaiselle Herran palvelijalle itselleen vaan myös niille, jotka hänen kokemuksensa esimerkin vaikutuksesta menettävät uskon tai kiinnostuksen hengellisiin asioihin tai alkavat vitkastella uskonratkaisun kanssa. Esimerkin voima on suuri.

Kun Jeesuksen pikaista takaisitulolupausta aletaan epäillä, niin epäilys lisääntyy kaikkeen, mitä Raamatussa sanotaan. Vihollinen julistaa rauhaa, silloin, kun maailmaa uhkaa perikato.

Ei kommentteja: