tiistai 3. maaliskuuta 2020

Voi, mikä päivä!

"Voi, mikä päivä! Lähellä on Herran päivä, se tulee kuin hävitys Kaikkivaltiaalta" (Jooel 1:15).

Lyhyessä ajassa on tapahtunut suuria muutoksia kaikkialla maailmassa. Koronavirusta pelätään ja ihmisiä joutuu karanteeniin, ettei tauti leviäisi. Uutisia seurataan tarkasti. Ihmiset haluavat tietää missä mennään.

Raamattu antaa luotettavaa tietoa menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Sitä tutkineet ovat saaneet selville, missä ajassa kulloinkin eletään. On rohkaisevaa tietää, että Jumala hallitsee koko maailmankaikkeutta, myös maapallon asioita. Mitään ei tapahdu ilman Jumalan sallimusta. Jumala toteuttaa omat suunnitelmansa silloinkin, kun kaikki näyttää romahtavan ja tuhoutuvan.

Historian lopputapahtumat on paljastettu Raamatun profetioissa. Tämä sana valaisee polkumme ja valmistaa meitä taivasta varten. Jeesuksen takaisintulon päivä on jo lähellä.

"Ei Herra viivytä lupauksena täyttämistä, vaikka jotkut luulevat hänen viivyttelevän, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan. Hän ei näet tahdo, että kukaan joutuu kadotukseen vaan että kaikki kääntyisivät. Mutta Herran päivä tulee kuin varas. Silloin taivaat katoavat pauhinalla ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, maa palaa ja kaikki, mitä siihen on tehty. Koska tämä kaikki näin hajoaa, millaisia teidän tuleekaan olla pyhässä elämässä ja jumalanpelossa odottaessanne ja jouduttaessanne Jumalan päivän tuloa, tuon päivän, jonka voinasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat. Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu. Siksi rakkaani, kun tätä odotatte, pyrkikää siihen, että teidät havaittaisiin tahrattomiksi ja nuhteettomiksi hänen edessään ja teillä olisi rauha" (2. Piet. 3:9-15).

Ei kommentteja: