sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Heikosta väkevä soturi Jumalan valtakuntaan!

"Sitten vielä, veljet, kaikki mikä on totta, mikä kunnioitettavaa ja oikeaa, mikä puhdasta, rakastettavaa ja hyvältä kuulostavaa, jos on jokin hyve ja jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa" (Fil. 4:8).

"Ajatelkaa häntä, joka niin paljon kesti syntisten vastustusta itseään kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi rohkeuttanne" (Hepr. 12:3).

Ajatuksilla on suuri voima. Ne vievät meitä lähemmäksi Jumalaa tai poispäin hänestä. Ajatukset vaikuttavat ihmissuhteisiimme. Pahan ajatteleminen vie pahaan, hyvän ajatteleminen vie hyvään. Ennakkoluuloiset ajatukset estävät meitä löytämästä totuutta.
Avoimuus ja positiivisuus antavat paljon voimaa tehdä jotakin hyvää ja hyödyllistä. Kun ajatukset keskittyvät Jeesukseen, siihen mitä hän on ja mitä hän on tehnyt puolestamme, olemme voiman lähteellä.

Jokainen ihminen joutuu päivittäin kohtamaan pimeän maailman. Meillä ihmisillä on syntisen luotomme tähden pimeät puolemme. Olemme mukana taistelussa, jossa hyvä ja paha ovat vastakkain. Valinnoillamme teemme ratkaisuja siitä, missä ajatusmaailmassa elämme ja toimimme. Voimme valita sen kenen puolella olemme. Jumalan sanan valo ja anteeksiantamisen asenne, rukous ja kiitollinen mieli karkottavat pimeyden ja pitävät jalkamme elämän tiellä. Vaikeuksien ja ongelmien jatkuva ajatteleminen tekee meistä voimattomia ja masentuneita. Jeesuksen nimen ja veren voiman ajatteleminen nostaa mielemme oikeaan suutaan ja tekee heikosta väkevän.

Oikeat ajatukset ovat kuin polku uskon maailmaan, jossa kaikki on mahdollista Jumalan avulla.

"Uskon voimalla he kukistivat valtakuntia, pitivät yllä oikeutta ja pääsivät näkemään lupausten täyttymisen. He tukkivat leijonien kidat, sammuttivat roihuavan tulen ja välttivät miekaniskut. He olivat heikkoja, mutta voimistuivat, heistä tuli väkeviä sotureita, he työnsivät takaisin vihollisen joukot" (Hepr. 11:33,34).

Kun heikko ihminen tarttuu uskon kautta kiinni Jeesukseen Kristukseen, hänen ansioihinsa ja lupauksiinsa, niin hänestä tulee väkevä soturi Jumalan valtakuntaan!

Ei kommentteja: