sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Ihmisen ja Jumalan katumus!

"Kun Jumala näki heidän tekonsa, että he kääntyivät pois pahalta tieltään. Jumala katui sitä pahaa, minkä hän oli sanonut tekevänsä heille, eikä toteuttanut sitä" (Joona 3:10).

Jumala haluaa nähdä ihmiskunnan kääntyvän hänen puoleensa. Hän kutsuu meitä mielenmuutokseen kaikilla elämänalueilla. Jumalan lain rikkomisen seuraukset näkyvät kaikkialla maailmassa. Koronavirustakaan ei olisi nyt uhkanamme, jos kaikki olisivat Jumalan käskyille kuuliaisia. Terveyslait on esitetty Raamatussa ja niiden noudattamisesta saisimme nauttia hyvästä terveydestä.

"Kaikki hänen temppelissään sanoo: "Kunnia!" (Ps. 29:9).

Luonnon temppeli ja ja meidän ruumiimme temppeli on luotu "hänen kirkkautensa kiitokseksi".

Harvat ymmärtävät tämän ja vielä harvempien elämässä tämä tulee esille. Nyt on tultu aikaan, josta profeetta Jesaja on kirjoittanut.

"Maa murehtii ja lakastuu, maanpiiri nääntyy ja lakastuu. Kansan ylhäiset nääntyvät maassa. Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait ja hylänneet käskyt, tehneet tyhjäksi iankaikkisen liiton. Sen vuoksi kirous kalvaa maata ja sen asukkaat syystään kärsivät. Sen vuoksi maan asukkaat kärventyvät kuumuudesta, ja vain vähän jää ihmisiä jäljelle" (Jes. 24:4-6).

Tässä ennustetaan myös ilmaston lämpeneminen, joka tulee tappamaan enemmän ihmisiä kuin koronavirus.

Jos Jumala näkisi kaikkien kansojen katumuksen ja parannuksen soveliaat hedelmät, niin Jumala katuisi sitä pahaa, minkä hän on sanonut tekevänsä, eikä toteuttaisi tuomioitaan.

Ei kommentteja: