tiistai 10. maaliskuuta 2020

Vahvistu! Vahvistu!

"Älä pelkää, sinä rakastettu mies, rauha sinulle! Vahvistu! Vahvistu!" (Dan. 10:19).

Jumalan kansan kohtalo herätti Danielin esirukoustaisteluun Jumalan kansan puolesta. Suuren taistelun rajuus ja kosmiset ulottuvuudet hämmästyttivät ja pelottivat Danielia. Daniel sai monia näkyjä, joiden avulla Jumala ilmoitti hänelle tulevia tapahtumia, joita tässä maailmassa tapahtuu Danielin ajoista aina Jeesuksen tulemukseen asti. Jumalalla oli Danielille paljon sanottavaa ja hänen kauttaan meille, joille maailmanaikojen loppukausi on tullut.

Lopun aikaan asti ulottuvat näyt hämmästyttivät ja pelottivat Danielia. Ilman enkeli Gabrielin selityksiä näkyjen tarkoituksista Daniel ei olisi ymmärtänyt Jumalan ilmoituksia. Nämä selitykset auttavat meitäkin ymmärtämään, mitä maailmassa tapahtuu. Kun ymmärrys lisääntyy Danielin kirjaan kirjoitettujen näkyjen toteutumisen kautta, niin tiedämme missä ajassa elämme ja mitä tulee tapahtumaan. Jumala haluaa nyt herättää meidät rukoilemaan ja valvomaan, ettei Jeesuksen tulemus yllättäisi meitä äkkiarvaamatta ja valmistautumattomina kohtaamaan Jumala.

Maailmanvaltojen vaihtuessa Daniel kantoi huolta Jumalan kansan tulevaisuudesta. Erityisesti tuleva suuri vaivan aika askarrutti häntä. Kuka tämän kaiken voi kestää? Hän rukoili ja paastosi kansan puolesta tunnustaen omat ja kansansa synnit ja anoi Jumalalta armoa itselleen ja kansalleen. Synnintunto ja raastava huoli sai hänet huutamaan Herran puoleen pyytämään Jumalan armoa ja lisävaloa näkyjen yksityiskohtien ymmärtämiseen. Kolmen viikon rukoustaistelun jälkeen hän sai näyn Kristuksesta. Tämän näyn johdosta Danielilta meni kaikki voima. Hän tunsi itsensä kuin kuolleeksi. Tästä tilasta Daniel toipui vasta kolmen Jumalan rakkauden kosketuksen jälkeen. Ensimmäinen kosketus antoi voimaa nousta seisomaan ja kuulemaan lohduttavia sanoja. Toinen kosketus antoi voimaa puhumiseen. Hän pystyi nyt ilmaisemaan tunteitaan. Kolmas kosketus antoi Danielille voimaa ja rauhaa kohdata tulevaisuus rohkealla mielellä.

Saakoon Herran rakkauden kosketus vahvistaa meitä tänään niin, että tunnemme olevamme rakastettuja ja armahdettuja Jumalan lapsia ja pelastettuja Jeesuksessa Kristuksessa ja meillä on rauha Jumalan ja toistemme kanssa. Näin voimme jatkaa elämäämme vahvistuneena ja rohkaistuneena myös ahdistuksen ja vaikeiden olosuhteiden keskellä tässä lopun ajan maailmassa! Herra olkoon kanssasi!

9 kommenttia:

Paavo Hautala kirjoitti...

Tästä aiheesta puhuin tänään Leipäkirkossa!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Paavo näistä ihanista ja lohduttavista sanoista, jotka sopivat niin hyvin aikaan jossa elämme ja jota kohti maailma on menossa.Siunaavin terveisin: Pauli

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Pauli! Oletko Pauli P.?

Anonyymi kirjoitti...

Hei Paavo, olen Pauli L. Ollaan tavattu kauan aikaa sitten Kallioniemessä Raamattuleirillä. Olet jäänyt erityisesti mieleeni ja kaikki mitä kerroit siellä Jumalan johdatuksesta elämässäsi. Se oli vaikuttava todistus, muistan sen aina. Olet palvellut uskollisesti Herraa kaikki nämä vuodet. Olet ihailtava esimerkki siitä, miten Jumala käyttää ihmistä, joka antautuu Hänelle kokosydämisesti. Rakkain ja Siunaavin terveisin: Pauli

Paavo Hautala kirjoitti...

Voi, Kiitos, Pauli! Olet kannustava ja rohkeiseva veli! Siunausta sinulle ja läheisillesi! Herra varjelkoon sinut koronavirukselta ja kaikelta pahalta! Ole siunattu Herrassa!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Paavo ! Herra varjelkoon myös Sinut ja läheisesi. Kuten Raamattu sanoo
Jes 41:13 " Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, tartun sinun oikeaan käteesi ja sanon sinulle: Älä pelkää, minä autan sinua " Tämä on sana johon luottaen kuljemme eteenpäin. Shabbat Shalom rakas veljeni Herrassa. Muistan Sinua rukouksissa ja työtäsi siellä Kuusamossa ja kaikkia hankkeita joihin Herra johtaa Teitä siellä.
Rakkaudella: Pauli

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos rohkaisevasta lupauksesta! Luin tänään kirkossa Ps. 91. Siinä on lupaus Korkeimman suojeluksesta. Saakoon tämä rohkaista myös sinua! Kiitos rukouksista ja kiinnostuksesta työtämme kohtaan! Tervetuloa käymään Kuusamossa! Rakkaudella myös sinulle! Paavo

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, niin ajankohtainen ja rohkaiseva juuri tähän hetkeen tuo Ps.91.
Kiitos myös kutsusta, pidän sen mielessäni ! Tervehdyksin : Pauli :-)

Paavo Hautala kirjoitti...

Niin, Jumalan sanassa on hyviä lupauksia kaikkiin elämäntilanteisiin!