maanantai 24. helmikuuta 2020

Pienen sarven hyökkäys taivaallista pyhäkköä vastaan!

"Yhdestä niistä puhkesi esiin pieni sarvi. Se kasvoi suuresti etelään, itään ja ihanaan maahan päin. Se kasvoi taivaan sotajoukkoon asti ja pudotti maahan osan sotajoukosta ja tähdistä ja tallasi niitä. Sotajoukon ruhtinastakin vastaan se ylvästeli, ja ruhtinaalta otettiin pois jokapäiväinen uhri, ja hänen pyhäkkönsä paikka hävitettiin. Jokapäiväisen uhrin lisäksi myös sotajoukko annettiin rikollisesti sen käsiin. Sarvi heitti totuuden maahan, ja se menestyi siinä, mitä se teki" (Dan. 8:9-12).

Tässä kuvataan suurta hengellistä taistelua totuuden ja valheen, Kristuksen ja Saatanan, välillä. Danielin kirjassa ja Ilmestyskirjassa kerrotaan pienestä sarvesta, joka taistelee Jumalaa vastaan hengellisessä sodassa. Tämä valtataistelu ei pääty ennen kuin Jeesus saapuu. Tämä taistelu alkoi taivaassa ja se on jatkunut maan päällä syntiinlankeemuksesta alkaen. Kristus on tämän sodan voittanut ristillä, mutta meistä ihmisistä taistellaan, kummalle puolelle asetumme. Ketä tottelemme ja ketä palvelemme, on meille valinnan paikka. Kohtalomme riippuu siitä, kenen puolella me olemme ja kuka omistaa meidät. Kun Jeesus tulee takaisin, niin nämä joukot erotetaan toisistaan. Syntiinlankeemuksesta asti ihmiset ovat tehneet valintoja tottelemattomuuden ja kuuliaisuuden välillä. Jumalalle uskolliset kuuluvat Jumalan kansaan ja muut ovat jumalattomia ja Kristusta vastaan, vaikka he näyttäisivät ulospäin kuinka hurskailta tahansa.

Vedenpaisumus hävitti vanhan maailman ja kaikki kapinoitsijat, mutta Jumala pelasti pienen jäännöksen ihmiskunnan uudeksi siemeneksi. Baabelin tornin rakentaminen oli globaali Jumalan käskyjä rikkova liike, jonka Jumala hajotti. Kapinan siemenet eivät kuitenkaan ole hävinneet maailmasta. Ne ovat itäneet hyvin ja maailma on pahan vallassa. Kapinahenki Jumalaa vastaan on levinnyt koko maailmaan. Vain jäännös uskoo Jumalaan ja pitää Jumalan käskyt kunniassa ja on kuuliainen niille. Maailma on kypsymässä viimeiselle tuomiolle ja suuri joukko jumalattomia hävitetään lopullisesti, mutta Jumalan kansa pelastetaan ikuiseen elämään.

Kun Jeesus kuoli ristillä, temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti. Tämä oli selvä merkki siitä, että maanpäällinen temppelipalvelus päättyi. Uhreja ei enää tarvittu, koska Jumalan Karitsa, kertakaikkinen uhri oli nyt uhrattu. Pappispalvelu siirtyi maasta taivaaseen. Jeesus tuli meidän ylipapiksemme taivaassa ja maanpäällinen pappisjärjestelmä oli suorittanut tehtävänsä. Nykyiset maanpäälliset papit eivät suorita enää välittäjän työtä. Jeesus on välittäjämme ja hän hoitaa tätä tehtävää taivaallisessa pyhäkössä.

Raamatun profetiat paljastavat meille, että pientä sarvea edustava valta on asettanut maan päälle väärennetyn jumalanpalveluksen, joka on syrjäyttänyt Jeesuksen taivaallisen pappispalvelun ja asettanut Jeesuksen tilalle maanpäälliset "papit", jotka eivät ole Jumalan asettamia pappeja ensinkään. Jeesuksen ylimmäispapillisen tehtävän pimittäminen ja syrjäyttäminen ja Kristuksen esirukoustyön vaihtaminen maanpäällisten pappien esirukouksiin on taivaallisen pyhäkköpalveluksen turmelemista. Tämä hyökkäys taivaallista pyhäkköä vastaan on paljastettu Raamatun profeetallisessa sanassa. Meidän tulee olla tästä selvillä, ettemme eksyisi saatanan juonien kautta pois Kristuksesta.

Ei kommentteja: