torstai 13. helmikuuta 2020

Meidät on luotu ja lunastettu palvelemaan!

"Palvelkaa toisianne Jumalan moninaisen armon hyvinä taloudenhoitajina, sillä armolahjalla, jonka kukin on saanut" (1. Piet. 4:10).

Elämässä on kysymys palvelemisesta. Kaikilla luoduilla on oma palvelutehtävänsä. Jos kieltäydymme palvelemisesta ja kätkeydymme oman itsekkyytemme suojiin, niin kuihdumme ja kuolemme. Siellä missä palveleminen toteutuu Jumalan tahdon mukaan, siellä on elämää ja harmoniaa.

Palveleminen on taivaasta annettu mielenlaatu. Se on elämänasenne, joka meidän on valittava "Jumalan moninaisen armon hyvinä taloudenhoitajina". Kun valitsemme palvelemisen, niin luovumme valtataistelusta. Kun muistamme ja hyväksymme sen, että Jeesuksella Kristuksella on herruus, niin emme tavoittele herruutta itsellemme, vaan tyydymme nöyränä palvelijan osaamme. Lusiferin olisi pitänyt muistaa tämä asenne, silloin kun kateus iski häneen ja hän alkoi himoita herruutta.

Onnellisen avioliiton ja perhe-elämän perustana on rakkauden kautta toteutuva palveleminen. Meidät kaikki ihmiset on luotu ja kutsuttu palvelemaan toinen toisiamme ja toteuttamaan Jumalan suunnitelmaa ja hänen kunniansa ja kirkkautensa esille tuomista.

Luonnolliselle ihmiselle palveleminen on vaikeaa itsekkyyden ja muiden syntien tähden. Vain oman minän kuoleman kautta saamme toisen hengen ja palvelijan sydämen, sellaisen kuin Jeesuksella Kristuksella on.

Itsekäs ihminen ajattelee aina vain omia etujaan ja haluaa alistaa toiset palvelemaan itseään. Tällaisen ihmisen ympärillä leijuu paha ja kylmä ilmapiiri, joka jäädyttää monet. Pahimmillaan tämä asenne tulee näkyviin narsistisessa käyttäytymisessä. Tähän paholaisen tautiin on sairastunut niin paljon ihmisiä. Tähän virukseen ei tehoa mikään muu kuin Jeesuksen Kristuksen veri, joka puhdistaa, parantaa ja pelastaa synninsairaan ihmisen, sairastipa hän mitä tautia tahansa.

Koti, josta sanotaan, että se on yhteiskunnan perusta, on lapsen ensimmäinen koulu, jossa palvelemisen periaatteet pitäisi opettaa lapsille pienestä pitäen. Kaunein puku johon Herramme meidät ja lapsemme pukee, on palvelijan puku.

"Te tiedätte, että kansojen ruhtinaat herroina hallitsevat niitä ja mahtavat pitävät niitä vallassaan. Näin ei saa olla teidän keskuudessanne. Joka teidän joukossanne tahtoo tulla suureksi, se olkoon teidän palvelijanne, ja joka teidän joukossanne tahtoo olla ensimmäinen, se olkoon teidän orjanne. Eihän Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi monien edestä" (Matt. 20:25-28).

Meidät on luotu ja lunastettu palvelemaan!

Ei kommentteja: