keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Sukupolvenvaihdossa isännät vaihtuvat!

"Sinun tulee ymmärtää tahdon todellinen voima. Se on ihmisluonnon hallitseva voima, valta päättää tai valita. Kaikki riippuu tahdon oikeasta käytöstä. Jumala on antanut ihmiselle oikeuden valita. Sitä tulee käyttää. Et voi muuttaa itseäsi, et voi omassa voimassasi kiintyä Jumalaan, mutta voit kuitenkin valita palvella häntä. Anna hänelle tahtosi. Silloin hän vaikuttaa sinussa tahtomisen ja tekemisen oman mielisuosionsa mukaan. Näin koko ihminen on lopulta Pyhän Hengen hallinnassa. Tunteesi kohdistuvat häneen, ja ajatuksesi ovat sopusoinnussa hänen ajatustensa kanssa." (TKL 45.)

"Sitä hyvää, mitä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä toteutan. Jos siis teen sitä, mitä en tahdo, en tee sitä enää itse vaan synti, joka minussa asuu." (Room. 7:19,20.)

Sukupolvenvaihdossa isännät vaihtuvat! Uudella isännällä on suuria vaikeuksia, jos vanha isäntä ei luovuta hallintavaltaa uudelle isännälle. Meidänkin "talossamme" asuu kaksi isäntää, vanha ja uusi. Ne ovat kuin talon kaksi koiraa, vanha ja uusi. Jos ruokimme ja hellimme vanhaa koiraa, mutta uutta koiraa emme huomioi vaan pidämme nälässä, niin vanha koira voi hyvin ja on kova tappelemaan ja haukkumaan ja uusi koira jää alakynteen. Riippuu siitä, kumpaa koiraa hellimme ja ruokimme, se on vahvempi. Jos päätämme ja tahdomme helliä ja ruokkia vain uutta koiraa, niin vanhan koiran käy huonosti, se menettää voimansa ja yliotteensa, sairastuu, kituu ja kuolee pois, kun Jeesus tulee takaisin.

Ei kommentteja: