tiistai 21. marraskuuta 2017

Esirukouksen pyytämien ei ole häpeä!

"Eikö meidän sydämemme ollutkin palava, kun hän puhui meille tiellä ja avasi meille Kirjoitukset?" (Luuk. 24:32.)

Kirjoitusten avautuminen sytyttää sydämen palamaan. Pyhä Henki saa tämän aikaan. Jumalan sana on kuin lamppu, mutta tämä lamppu ei pala ilman Pyhää Henkeä. Öljy on Pyhän Hengen vertauskuva. Kun astiassa on öljyä, niin lamppu palaa. Jos öljy hiipuu, niin liekki hiipuu. Jos öljyä ei ole astiassa yhtään, niin lamppu sammuu kokonaan. Vertauksen tyhmille morsiusneidoille kävi näin, valvomattomuuden tähden.

Jos elämämme liekki palaa kytemällä tai se on sammunut kokonaan, niin mieli painuu alas ja ihminen joutuu alakuloisuuden ja masennuksen valtaan, joka syvetessään johtaa suruun, pelkoon ja epätoivoon.

Miten alakuloisen ihmisen voisi nostaa ylös? Miten sammuneen voisi sytyttää? Miten liekin saisi jälleen palavaksi?

Tarvitaan Jeesus ja niitä, jotka rohkaisevat alakuloisia ja tukevat heikkoja. Tuomitseminen, arvosteleminen ja syyttäminen pahentavat tilannetta entisestään. Kristuksen voiton korottaminen antaa toivoa, koska siinä on todellista voimaa. Vaikeuksien miettiminen lisää vaikeuksia ja verhoaa valon pimeyteen, mutta Jeesuksen nimeen liittyvä voitto sytyttää toivon liekin palavaksi ja kirkastaa mielen. Jumalan iankaikkiset lupaukset ja niihin tarttuminen uskossa rukoillen, ovat parasta lääkettä heikoille ja voimattomille sieluille. Jeesus on suuri sielun ja ruumiin lääkäri, jonka vastaanotolta ei kenenkään tarvitse lähteä toivottomana pois. Jos et itse jaksa mennä hänen vastaanotolleen, niin voit pyytää ystäviltäsi apua, että he kantaisivat sinut Jeesuksen luo. Esirukouksen pyytäminen ei ole häpeä. Sitä tarvitsevat kaikki.

Ei kommentteja: