maanantai 17. maaliskuuta 2014

Ole luja ja rohkea! Jumala auttaa ja rakastaa sinua tänään ja aina!

"He auttavat toinen toistaan ja sanovat: "Pysy lujana!" Puuseppä rohkaisee kultaseppää, levyn vasaroitsija alasimen takojaa. Juotoksesta sanotaan: "Se on hyvä", ja jumalankuva vahvistetaan nauloilla, niin ettei se horju." (Jes. 41:6,7.)

Näitä jakeita ei ole kaikissa raamatunkäännöksissä, mutta Raamattu Kansalle -käännöksestä nämä jakeet löytyvät.

Luvussa, josta nämä jakeet löytyvät, käsitellään todellisen Jumalan ja epäjumalan välistä eroa. Todellinen Jumala ohjaa kansojen vaiheita ja pitää omasta kansastaan aivan erityistä huolta, mutta epäjumalat ovat turhuutta ja pelkkää harhaa ja niistä ei ole apua kenellekään.

"He auttavat toinen toistaan ja sanovat: "Pysy lujana!".

Tekevätkö näin, oikean Jumalan palvelijat vai epäjumalien palvelijat, toinen toisilleen?

Valitettavasti kristittyjen keskuudessa toimitaan usein aivan päinvastoin. Puhutaan enemmän pahaa ja arvostellaan toinen toisia kuin autetaan, rohkaistaan ja kannustetaan hyvään. Kateus, epäluulo ja arvostelu kylmentävät rakkauden ja kadottavat lämpimän yhteishengen.

"He auttavat toinen toistaan ja sanovat: "Pysy lujana!", on hyvä mottoajatus menestyvälle tiimityöskentelylle.

Kukaan ihminen ei ole niin voimakas, että hän pystyy tulemaan toimeen omillaan. Jokainen tarvitsee toisen ihmisen auttavaa kättä ja erityisesti Jumalan kättä. Rakkaus ei elä yksin, siihen tarvitaan vähintään kaksi.
Todellinen rakkaus karkottaa pahuuden, välinpitämättömyyden ja kylmäkiskoisuuden ihmisten väliltä.
Kun rohkaisemme toisiamme pysymään lujina uskossa, toivossa ja rakkaudessa, toimimme samoin kuin Jeesus. Rakkaus huomaa tilaisuudet, missä sitä tarvitaan. Alakuloisia ja masentuneita ihmisiä ei tarvitse etsimällä etsiä, niitä on joka puolella ympärillämme.

Sanoilla: "Ole luja!", on valtava voima, kun ne sanotaan oikealla hetkellä, oikealle henkilölle, rakkaudessa.
Tiedämme, että auttamalla toisia, tulemme itse autetuksi ja rohkaisemalla muita, saamme rohkaisua ja iloisuutta myös itsellemme. Tässä on meille hyvä toimintaohje tälle päivälle! Ole siis luja ja rohkea ja tiedä, että Jumala rakastaa ja auttaa sinua tänään ja aina!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei.
Jakeet löytyvät myös vanhasta Raamatustani, joka on 1944 painettu Sortavalassa. Samoin löysin ne englanninkielisestä raamatustani.
Jotenkin luotan enemmän vanhoihin Raamattuihin, ne on lähempänä sydäntäni, kuin uudet painokset.
T. Katariina

Paavo Hautala kirjoitti...

Hienoa Katariina! Olet nähnyt vaivaa tekstien etsimisessä. Tämä kertoo siitä, että olet kiinnostunut Jumalan sanasta. Siunattuja hetkiä sanan äärellä edelleenkin. Hyvää ja kirkasta kevättä! Aurinkoa sydämeesi asti!