torstai 13. maaliskuuta 2014

Pahasta luopuminen ja hyvästä kiinni pitäminen!

"Unohtaen sen, mikä on takana." (Fil. 3:13.)

Ihmisen on vaikea unohtaa häneen kohdistuneet loukkaukset ja vääryydet. Unohtaminen on mahdollista vain Jumalan armon avulla, anteeksiantamisen ja anteeksisaamisen kautta. Kun asiat on selvitetty Jumalan ja ihmisten kesken, niin meillä on lupa unohtaa synneistämme aiheutuneet katkerat muistot.

Syyttömänä koetut väärät syytökset eivät vaivaa niitä, jotka elävät Jeesuksen seurassa. Anteeksiannetut synnit on upotettu meren syvyyteen. Jumala on sen tehnyt. Armon meren aallot ovat huuhtoneet ne pois sydämestämme ja mielestämme. Minkä Jumala unohtaa, sen mekin saamme unohtaa. Vanhasta kiinni pitäminen estää uuden syntymisen. Tämä koskee syntiä, jonka juuret ruokkivat "vanhan ihmisen" elämää, vaikka sen pitäisi olla kuollut.

On asioita, jotka ovat takanamme ja joita emme saa unohtaa. Ne liittyvät Jumalan johdatukseen ja apuun. Meidän pitäisi pystyttää mieleemme muistomerkkejä, jotka muistuttavat Jumalan rakkaudesta, armosta ja pelastuksesta. Synnistä ja sen seurauksista johtuvia varoittavia esimerkkejä emme myöskään saa unohtaa. Ne auttavat meitä pysymään oikealla tiellä. 

Pahasta luopuminen ja hyvästä kiinni pitäminen auttavat meitä "kurottautumaan sitä kohti, mikä on edessä".

Ei kommentteja: