maanantai 3. maaliskuuta 2014

Srk-vierailu Rovaniemelle 1.3.2014

Sapattiaamuna 1.3.2014 klo 7.45 lähdin srk-vierailulle Rovaniemelle. Anne lähti tuntia ennen Ouluun hakemaan Suvin ja lapset meille kylään. Aamu oli jo valjennut, joten ei tarvinnut pimeässä ajella. Ajokeli oli hyvä. Eläimiä ei ollut tiellä. Tämä oli ensimmäinen pidempi matka Passatilla. Auto pelasi hyvin. Bensankulutus oli alle 6 litraa/100 km. Maisemat olivat kuin huhtikuussa. Tiet olivat monin paikoin sulana. Puissa ei ollut lainkaan lunta. Tavallisesti ne ovat tykkylumen peitossa tähän aikaan vuodesta.

Ajon aikana minulla oli hyvä tilaisuus rukoilla. Ääneen rukoileminen on siitä hyvä, ettei ajatukset karkaa niin helposti kuin hiljaa mielessä rukoillessa tapahtuu. Olin varannut matkaa varten runsaasti aikaa, joten minulla ei ollut mitään kiirettä.

Mietin raamatuntutkistelun aihetta ja saarnaani. Raamatuntutkistelut ovat käsitelleet tämän neljänneksen aikana opetuslapseutta Jeesuksen aikana. Jeesus etsi opetuslapsia kaikista eri piireistä. Hänellä ei ollut minkäänlaisia ennakkoluuloja ketään kohtaan. Hän julisti sanaa, opetti ja paransi sairaita kaikkialla missä hän liikkui. Kirjanoppineet, papit ja hallitusmiehet näyttivät olevan suurimpia hänen työnsä vastustajia muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Vaikutusvaltaisten ihmisten viha ja katkeruus Jeesusta ja hänen työtään kohtaan sumensivat heidän mielensä niin, etteivät he nähneet Jeesuksen ihmetöissäkään mitään jumalallista. Nikodemos, Joosef arimatialainen ja roomalainen sadanpäämies olivat poikkeuksia. Korkea yhteiskunnallinen asema on tänäkin päivänä monille este Jeesuksen julkiselle seuraamiselle.

"Varakkaat, maailmanmieliset, maailmaa palvovat sielut eivät tule Kristuksen luo satunnaisen, tilapäisen kosketuksen kautta. Näitä henkilöitä on usein erityisen vaikea tavoittaa. Lähetyshengen täyttämien miesten ja naisten on väsymättä ja masentumatta työskenneltävä heidän hyväkseen." (SLS 171.)

Ajoin autoni huoltoaseman pihaan vähän kauemmaksi kirkostamme. Näin sain liikuntaa ja mahdollisuuden ottaa kontaktia kadulla kulkeviin. Liikennevalot vaihtuivat vihreäksi ja huomasin vierelläni kulkevan miehen. Päästäkseni keskusteluun hänen kanssaan tein hänelle kysymyksen. En keksinyt muuta kuin kellonajan kysymisen. Hän kaivoi taskustaan matkapuhelimen ja ilmoitti minulle ajan. Sittenhän minulla onkin hyvästi aikaa kävellä adventtikirkolle. Kerroin hänelle mistä olen tulossa ja miksi olen tullut Rovaniemelle. Hän kuunteli kiinnostuneena ja alkoi kertoa omasta päiväohjelmastaan. Hänellä tuntui olevan kova kiire valmistautua siskonsa häihin. Ajattelin, että molemmilla meillä oli kirkko mielessä. Seuraavassa kadun kulmassa hän kääntyi vasemmalle ja minä jatkoin matkaa suoraan eteenpäin rukoillen hänen ja hänen siskonsa tärkeän elämäntapahtuman puolesta, että tuleva avioliitto olisi onnellinen ja kestävä.

Jumalanpalvelus, Herran pyhä ehtoollinen, vuosikokous ja kotikäynnit veivät aikaa niin paljon, että pääsin lähtemään Kuusamoon vasta kuuden aikoihin. Perille savuin klo 21.00.
Kiitos Herralle matkan onnistumisesta!

Ei kommentteja: