keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

"Tapahtukoon teille uskonne mukaan"

"Silloin hän kosketti heidän silmiään ja sanoi: "Tapahtukoon teille uskonne mukaan." (Matt. 9:29.)

Puhutaan uskon silmistä. Näillä silmillä katsellaan uskon maailmaa. Usko ei katso heikon ihmisen mahdollisuuksiin, vaan se tarttuu Kaikkivaltiaan voimalliseen käteen ja näkee Jumalan mahdollisuudet, jotka ovat rajattomat. Usko avaa sokeat silmät, että näemme Jeesuksen Kaikkivaltiaana Jumalana. Usko ei keskity mittaamaan uskon määrää vaan se tarttuu Jumalan lupauksiin, jotka löydämme Jumalan sanasta. Uskon rukous voi paljon, koska Jumala voi paljon. Usko on luottamista. Jeesuksen antama usko luottaa Jeesukseen. Jos silmämme kääntyvät katsomaan itseemme, omiin mahdollisuuksiimme, toisiin ihmisiin tai olosuhteisiimme, tulemme voimattomiksi ja alamme pelätä, kuten opetuslapset myrskyn keskellä. Jeesukseen katsominen ei koskaan heikennä uskoa vaan vahvistaa sitä. Epäusko on paholaisen työkalu, jolla se yrittää irrottaa otteemme Jeesuksen kädestä. Opetuslasten heikko usko kasvoi, kun he katsoivat Jeesukseen. Samalla tavalla käy meillekin. Usko kasvaa, jos juuremme ovat sanassa. Sanassa pysyvän ja sanasta elävän uskovan perustus kestää epäuskon "tsunamit".

Tänään saamme huutaa kahden sokean tavoin: "Armahda meitä, Daavidin Poika!" Armahda meitä Jumalan Poika!

"Ja kun Jeesus meni sisälle taloon, sokeat tulivat hänen luokseen. Jeesus kysyi heiltä: "Uskotteko, että minä voin tehdä sen?" He vastasivat: "Uskomme, Herra." (Matt. 9:28.)

Sokeiden piti mennä sisälle taloon. Tässä on meille tärkeä opetus. Silmät avautuvat Herran huoneessa, jossa kohtaamme Jeesuksen, sanan kautta. Jeesuksen sana avaa hengelliset silmämme näkemään Jeesuksen kasvot, kun menemme Herran huoneeseen. Jumalan läsnäolon kirkkaudessa silmät eivät jää sokeiksi vaan ne avautuvat Jeesuksen kosketuksesta, kun uskomme näin tapahtuvan!

Ei kommentteja: