sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Matkakertomus 27.-30.3.2014

Lähdin Annen ja Sinin kanssa matkalle torstaina 27.3.2014 klo 16.00. Palasimme Kuusamoon lauantaina 29.3.2014 klo 21.30. Mittariin tuli 789 km. Tiet olivat sulana. Valoisa kevätaika teki matkanteosta mukavan ja turvallisen tuntuisen. Pudasjärven ja Taivalkosken välillä, palatessamme, tuli kyllä jo pimeää, mutta tie oli tuttu. Matkan aikana näimme tien sivussa vain kaksi poroa. Liikennettä oli sopivasti. Oulu-Kemi tieosuudella ajeli melko paljon rekkoja. Moottoritiet mahdollistivat niiden ohittamisen. En kuitenkaan uskaltanut ohittaa erästä rekkaa, vaikka ajelinkin moottoritiellä, koska rekka ajoi niin kovaa edellä.

Oulussa veimme Sinin hänen ystävänsä luokse ja me suuntasimme Suvin ja Tonin kotiin. Perjantaiaamuna jatkoin matkaa Kemiin. Anne ja Sini jäivät Ouluun. Anne halusi auttaa Suvia kotitöissä ja lastenhoidossa ja Sinillä oli omat suunnitelmansa päivien ajaksi.

Kemiin saavuttuani minun piti etsiä ensimmäiseksi parturi. Kemi on minulle tuttu kaupunki yli kahdenkymmenen vuoden takaa, mutta en tiennyt, missä olisi sopiva parturi. Rukoilin Herraa johdattamaan minut oikeaan paikkaan. Tuossa tuokiossa näin parturikyltin ja minulle tuli sellainen tunne, että tuonne haluan mennä kysymään aikaa. Tuoli oli vapaana, joten pääsin hiustenleikkuuseen heti. Nuori näppärä tyttö leikkasi hiukseni ammattitaidolla keskustellen samalla henkevästi. Hienoa, kun nuoret löytävät oman paikkansa, jossa he voivat ansaita elatuksensa ja palvella ihmisiä. Hiustenleikkuu maksoi 21,- €.

Tiesin, että Maire-sisar asuu kivenheiton päässä, joten päätin mennä katsomaan, olisiko hän kotona. Maire-sisar oli valmiina ruoan kanssa ja toivotti minut lämpimästi tervetulleeksi kotiinsa ja Kemiin. Maire-sisarella on ikää jo 86 vuotta, mutta edelleen hän asuu kotonaan ja on aktiivisesti elämässä mukana. Maire-sisar on sellainen äitihahmo, joka palvelee kaikkia ihmisiä suurella, lämpimällä ja vieraanvaraisella sydämellä. Hän on asunut tässä samassa paikassa jo 50 vuotta. Hän on tehnyt pitkän päivätyön Parturi-Kampaajana. Hänellä on ollut kampaamo oman kotinsa yhteydessä.

Tapasin Mairen Paula-tyttären ja nuoremman Aila-tyttären Joonas-pojan. Joonas oli pyrkimässä opiskelemaan. Sain tilaisuuden rukoilla Joonaksen puolesta ja pyytää Jumalaa johdattamaan hänelle parhaan mahdollisen opiskelupaikan, jonka kautta hän valmistuisi kutsumusammattiin.

Maire-sisar tarjosi minulle maukasta porkkanakeittoa karjalanpiirakoiden ja siemenleipien kera. Vihersalaatti, tofu ja avokaado tekivät ateriasta monipuolisen, maukkaan ja terveellisen. Juomana oli teetä ja appelsiineista puristettua nektariinia, jossa oli hedelmäliha mukana. Arvelen, ettei viidentähden hotellissakaan olisi saanut näin mahtavaa ja terveellistä ateriaa.

Aterian jälkeen valmistauduin Siiri Maria Niskakosken hautajaisiin, jotka alkaisivat klo 14.00 Paattionlehdon kappelissa. Tämän tähden sain kutsun tulla Kemiin siunaamaan 89-vuotiaana kuolon uneen nukkuneen seurakuntamme uskollisen sisaren.

Jatkan matkakertomusta myöhemmin ...

Ei kommentteja: