tiistai 6. marraskuuta 2012

Tie Jumalan valtakuntaan käy monen ahdingon kautta!

 
"Eivät he näe nälkää, ei heidän tule jano, ei heitä ahdista helle eikä auringon polte, sillä heitä ohjaa heidän armahtajansa, joka vie heidät lähteiden ääreen. Vuorille minä teen kulkuväylät, minun valtatieni kulkevat korkealla. Katso, he tulevat kaukaa: nuo pohjoisesta, nuo meren suunnalta ja nuo Assuanin maasta. Riemuitkaa, taivaat! Iloitse, maa! Ratketkaa riemuun, te vuoret! Herra lohduttaa kansaansa, hän hoivaa köyhiä lapsiaan." (Jes. 49:10-13.)

Tämä Jesajalle annettu näky toteutuu uudessa maassa, jonne kaikkien aikojen Jumalan kansa kootaan.
"'Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat'; he ovat kokeneet ahdistuksen ajan, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kun kansoja on ollut. -- He ovat pelastuneet, sillä 'he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä'; 'eikä heidän suussaan ole valhetta havaittu; he ovat tahrattomat' Jumalan edessä (Ilm. 7:14-17).

Jumalan kansan tahrattomuus perustuu Kristuksen veren puhdistavaan voimaan. Kukaan ihminen ei ole tahraton omassa voimassaan. Jeesus on tahraton ja Isä näkee Poikansa tahrattomuuden niissä, jotka ovat pesseet vaateensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.

"Jumalan perilliset ovat tulleet ullakkokamareista, mökeistä, vankiloista, mestauslavoilta, vuorilta, erämaista, maan luolista ja meren kätköistä. Maan päällä he olivat 'puutteenalaisina, ahdistettuina, pahoinpideltyinä'. -- Tästä lähtien he saavat aina olla Herran kanssa. He seisovat valtaistuimen edessä puettuina kallisarvoisempiin vaatteisiin kuin maan kunnioitetuimmat henkilöt koskaan ovat olleet. - Palmunoksien huojuessa kaikuu kiitosvirsi kirkkaana, suloisena ja sointuvana. Kaikkien yhtyessä siihen se paisuu, kunnes taivaan täyttää ylistyslaulu: 'Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta'" (E.White ST s. 152-153.)

Tie Jumalan valtakuntaan käy monen ahdingon kautta! Katso Ap.t. 14:22.

Ei kommentteja: