perjantai 16. marraskuuta 2012

Aulikki Hartikainen todisti sapatista ja raamatullisesta ruokavaliosta terveyden lähteenä

 
Olipa rohkea ja voimakas todistus Suomen kansalle totuuden puolesta eilisessä (15.11.) TV7 rukousohjelmassa. Kiitos, Aulikki Hartikainen, kun toit esille sapattitotuuden hyvin selkeästi ja vetosit Suomen kansaa tekemään parannuksen sapatin vietossa. Sanoit aivan suoraan, että sapatti on perjantai-illasta lauantai-iltaan ja se kuuluu meille kaikille, eikä vain juutalaisille eikä adventisteille (oma lisäykseni). Toinen asia johon viittasit, oli raamatullinen ruokavalio terveyden lähteenä. Mm. näihin asioihin me adventistit olemme halunneet kiinnittää ihmisten huomion maailmassa jo yli 150 vuotta (n. 170 v.).

Saakoon Jumalan sanan totuus kirkastua kaikille suomalaisille ja koko maailmalle, sillä Jeesus tulee pian takaisin noutamaan omansa taivaaseen!

Kiitos Herralle ja kiitos Aulikki Hartikaiselle rohkeudestasi totuuden, puolesta!
Herra siunatkoon sinua ja työtäsi. Muistan sinua rukouksin!

Jos sinulla ei ollut mahdollisuutta katsoa ko. ohjelmaa eilen, niin sinulla on mahdollisuus katsoa se tänään 16.11. klo 13.10. Voit myös aloittaa ensimmäisen sapatin vieton tänä iltana auringonlaskun aikaan. Tulet suuresti siunatuksi, jos teet tämän ratkaisun viivyttelemättä! Toivotan sinulle ja perheellesi sapatin iloa ja rauhaa!
Kerrothan sitten tämän kirjoituksen kommentissa kokemuksestasi, todistukseksi ja rohkaisuksi muillekin!

Huom. Alla on kalenteri, joka kertoo siitä ajankohdasta, kun sunnuntai laitettiin kalenteriin seitsemänneksi päiväksi, vaikka se on viikon ensimmäinen päivä. Sunnuntai ei ole koskaan ollut viikon seitsemäs päivä. Seitsemäs päivä on aina ollut lauantai eli sapatti. Sunnuntain pyhittämisestä ei ole Raamatussa yhtään Jumalan käskyä, mutta sapatin pyhittämisestä on paljon. Myös Jeesuksen, opetuslasten ja pakanuudesta kääntyneiden kristittyjen esimerkki sapatin viettämisestä rohkaisee meitä samaan elämäntapaan. 
  Voit katsoa lisää tietoa sapatista alla olevasta linkistä!

Adventtikirkon lähdekirjasto - 28 opinkohtaa: SAPATTI

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Room. 14:1-6: Heikkouskoista hoivatkaa, rupeamatta väittelemään mielipiteistä. Toinen uskoo saavansa syödä kaikkea, mutta toinen, joka on heikko, syö vihanneksia. Joka syö, älköön halveksiko sitä, joka ei syö; ja joka ei syö, älköön tuomitko sitä, joka syö, sillä Jumala on ottanut hänet hoivaansa. Mikä sinä olet tuomitsemaan toisen palvelijaa? Oman isäntänsä edessä hän seisoo tai kaatuu; mutta hän on pysyvä pystyssä, sillä Herra on voimallinen hänet pystyssä pitämään. Toinen pitää yhden päivän toista parempana, toinen pitää kaikki päivät yhtä hyvinä; kukin olkoon omassa mielessään täysin varma. Joka valikoi päiviä, se valikoi Herran tähden; ja joka syö, se syö Herran tähden, sillä hän kiittää Jumalaa; ja joka ei syö, se on Herran tähden syömättä ja kiittää Jumalaa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Tässä tekstissä on kysymys paastoamisesta. Juutalaisilla oli omat tapansa ja määrätyt päivänsä milloin ja miten he paastosivat. Pakanuudesta kääntyneillä kristityillä ei ollut paastoamiseen liittyvää juutalaista kulttuuria. Seurakunnassa näistä asioista tuli kiistaa. Paavali opettaa, että näistä asioista ei saanut haastaa riitaa, eikä tuomita toista, eikä vaatia noudattamaan juutalaisia perinteitä. Jokainen sai toimia miten parhaaksi näki, oman vakaumuksensa mukaan. Jumala ei ole määrännyt eikä vaatinut Jeesuksen seuraajia paastoamaan määrättyinä päivinä. Paastoaminen on vapaaehtoista.

Tässä tekstissä ei ole kysymys lepopäivän valitsemisesta mieleisekseen lepopäiväksi, vaan paastopäivien valitsemisesta. Juutalainen juhlakalenteri sai täyttymyksensä Jeesuksessa. Ainoa juhlapyhiä koskeva säädös, sapatin pitäminen pyhäpäivänä, on edelleen voimassa. Sapattia emme voi valita oman mielemme mukaan. Viikkosapatti on aina ollut viikkon seitsemäs päivä, lauantai. Sitä ei ole ristillä poistettu eikä kumottu. Sapatin alkuperä on Eeden-kodissa ja se tulee olemaan voimassa myös uudessa maassa. Sapattikäsky kuuluu Jumalan lakiin, joka on ikuinen, mutta paastoamiseen liittyvät käskyt eivät kuulu Jumalan lakiin. Paastopäiviä voi ihminen valita, mutta sapatin on valinnut Herra. Me emme voi valita sapattia mille päivälle hyvänsä, jos seuraamme Jeesusta.

Anonyymi kirjoitti...

Voimakas todistus raamatullisen sapatin puolesta. http://www.kotipetripaavola.com/Seitsemas%20paiva.html

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Petri!
Kävin sivuillasi ja luin kirjoituksesi sapatista. Milloin ja miten sinulle kirkastui sapatti?