tiistai 20. marraskuuta 2012

Sirkus Taika-Aika ja Sirkuskoulu Rovaniemellä


Satu ja Joni Koivu ovat valmistuneet Rovaniemen ammattikorkeakoulusta liikunnanohjaajiksi. Tällä hetkellä heidän työpaikkansa on Sirkus Taika-Aika, Rovaniemellä, Lapinkatu 2. Tutustuin tähän taloon käydessäni viime viikonloppuna Rovaniemellä.

Sirkus Taika-Aika on rovaniemeläinen kaikenikäisten sirkuskoulu. Taika-Aika järjestää monipuolista sirkustaiteen opetusta, sirkusnäytöksiä ja ohjelmapalvelutoimintaa. Sirkustaitoja voi opiskella ja harjoitella tässä talossa kaikenikäiset asiasta kiinnostuneet ihmiset. Sirkuskoulussa harjoitellaan mm. akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua, ilma-akrobatiaa ja esiintymistaitoja. Joni ja Satu kertoivat minulle, että talossa voi harjoitella 50 eri lajia ja temppua. Joni näytti minulle yhden käsilläseisontatempun ja pari jongleeraustemppua. Hienosti ne menivät, ammattitaidolla ja kokemuksella. Salin perällä oli n. sormen paksuinen tasapainoharjoitteluun tarkoitettu vaijeri. Yritin kävellä sitä, mutta siitä ei tullut mitään. Joni rohkaisi kuitenkin minua ja sanoi, että se oli hyvä alku ensikertalaiseksi. Jongleeraus palloilla ja keiloilla ei minulta onnistunut lainkaan. Salissa oli monia muitakin mielenkiintoisia laitteita ja välineitä.

Isolla voimistelupermantomatolla oli mukava kävellä. Se oli yhtä aikaa sekä pehmeä että napakka. Se aivan kuin kutsui tekemään voltteja ym. temppuja. Jos olisin ollut nuori tai lapsi, niin olisin varmaan hyppinyt ja tehnyt ainakin kuperkeikkoja ja kärrynpyöriä. Kilpatrampoliini, trapetsit, saksanpyörät, kiinalaiset tolpat, vipulauta, yksipyöräiset jne. olivat tilavan salin harjoitusvälineinä. Kaikkiin sirkuslajeihin löytyy valtavasti erilaisia temppuja ja harjoitteita, joista ammentaa tekemistä, vaikka läpi elämän. Voit katsoa lisää tietoa klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Sirkus Taika-Aika tarjoaa hyvät tilat esim. lasten synttäreiden järjestämiseen. Tarjoilun lisäksi lapsille riittää paljon mielenkiintoista tekemistä ja juhlista tulee varmaan ikimuistoinen ja hauska kokemus.

Mikä sai minut tutustumaan Sirkus Taika-Aikaan?
Olen tutustunut Satu ja Joni Koivuun ja heidän lapsiinsa Rovaniemen adventtiseurakunnassa. He ovat tämän seurakunnan aktiivisia jäseniä. Joni on koulutukseltaan myös urheiluhieroja. Halusin saada häneltä hoitokäsittelyn niskaan, olkapäähän ja ristiselkään. Joni antoi tämän hoidon minulle Sirkus Taika-Ajan tiloissa. Tässä yhteydessä sain tutustua taloon ja Joni ja Satu Koivun työpaikkaan. Tämä kokemus oli mielenkiintoinen ja avartava. Kiitos, Joni, hyvästä ja tehokkaasta, käsittelystä. Hoito vaikuttaa edelleen lihaksissa ja nivelissä. Siunausta teidän perheellenne ja työllenne, Rovaniemellä.

SIRKUS TAIKA-AIKA

 

 

Ei kommentteja: