lauantai 10. marraskuuta 2012

Sananlaskujen viisaus on ikäänkuin persoona!

 
"Hanki viisautta, hanki ymmärrystä, älä unohda sitä, mitä sinulle sanon, älä käännä sille selkääsi. --- Hanki viisautta, se on aarteista kallein, hanki ymmärrystä, sijoita kaikki varasi siihen. --- Minä opetan sinulle viisauden polun, opastan sinut oikealle tielle". (San. 4:5,7,11.)

"Kuuntele, poikani, viisauden sanoja, seuraa valppaasti hyviä neuvojani, jotta säilyttäisit harkintasi ja puhuisit niin kuin puhua tulee." (San. 5:1.)

"Kuulkaa! Viisaus kutsuu, ymmärrys korottaa äänensä. --- Arvostakaa ohjeitani enemmän kuin hopeaa, tietoa enemmän kuin kalleinta kultaa, sillä viisaus on koralleja arvokkaampaa, mitkään aarteet eivät vedä sille vertaa. "Minä, viisaus, viihdyn älyn seurassa, harkinta ja tieto ovat kumppanini." (San. 8:1,10-12.) 

Paras viisauden lähde on Raamattu, koska se ohjaa meidät Jumalan luo, joka on kaiken viisauden ehtymätön ja iankaikkinen lähde. Sananlaskut korostavat viisauden merkitystä monissa jakeissa. Kulta, hopea ja korallit mainitaan useissa kohdissa viisauden yhteydessä. Nämä luonnon arvokkaat mineraalit eivät ole viisautta arvokkaampia. Sananlaskut puhuvat toisinaan viisaudesta ikäänkuin se olisi persoona, jota meidän tulee etsiä, löytää ja kuunnella.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Korallit ovat kauniita. Ne ovat meren ikikukkia. tv luontoihminen

Paavo Hautala kirjoitti...

Kaikki, mitä Jumala on luonut, on kaunista ja ihmeellistä. Jumalan luomisteot julistavat Jumalan kunniaa! Mikään ei ole syntynyt sattumalta eikä kehityksen kautta, vaan kaikki on luotu, niin elollinen kuin elotonkin maailma.