sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kävimme Kajaanissa 23.-25.11.2012


Lähdimme perjantaina 23.11.12 klo 11.30 Kajaaniin ja palasimme takaisin Kuusamoon tänään sunnuntaina 25.11.12 klo 20.30. Meillä oli peräkärry mukana, koska toimme peräkärryllisen verran kirppistavaraa Karpalo-kirppiksellemme. Kiitos, Pirkko, ahkeruudestasi. Olit kerännyt jälleen hyvää tavaraa myytäväksi. Sinulla on kirppistyö verissä, koska isäsi piti kirppistä Kajaanissa. Olet siis kauppiaan tytär ja tunnet liikealan hyvin.

Menomatkalla veimme 1,5 vuoden aikana kertyneet alumiinitölkit, joissa ei ollut panttia, Kajaanin Romuun. Kaksi ja puoli mustaa jätesäkkiä painoivat yhteensä 10,5 kg. Alumiinin kilohinta oli 0,60 €/kg, joten saimme 6,30 € Karpalon hyväksi. Pullonpalautusautomaatti olisi antanut samansuuruisen summan, jos olisin syöttänyt sille 42 pantillista tölkkiä (0,15 €/pantti).

Kajaanissa maisema oli aivan musta. Kaikki lumet olivat sulaneet pois ja uutta lunta ei satanut meidän siellä olon aikana. Paluumatkalla jouduimme ajamaan sumuisessa lumipyryssä. Poroja oli tiellä. Onneksi selvisimme kotiin niin, ettei tullut porokolaria. Kuusamossa maa oli valkoinen ja puutkin olivat kauniin huurteiset. Oli mukava palata talvikaupunkiin. Kajaanissa joku ihminen toivoi kovasti, että heilläkin olisi pian luminen maisema.

Annen Irma-äiti asuu edelleen yksin kotona, vaikka hänellä on ikää jo 94 vuotta. Arvo-ukilla on ikää 88 vuotta. Hänen voimansa ovat jo heikentyneet kovasti. Hän asuu hoitokodissa. Annen kummitäti, Katri, tarjosi meille nimipäiväkakkua. Armi näytti paljon kuvia perhetapahtumista i paidin avulla. I paid on todella kätevä keksintö. Siinä on paljon erilaisia netti-toimintoja ja kaikki mahtuu pieneen muistio-kansion tapaiseen laitteeseen. Sillä voi ottaa jopa kuvia ja käyttää kuten kannettavaa tietokonetta.

Sapattina pidin jumalanpalveluksen Kajaanin Adventtikirkossa, koska minulla oli seurakuntavierailu tähän seurakuntaan. Tilaisuudessa oli mukana muutamia tummia afrikkalaisia kuulijoita. Eräs iloinen tumma n. 10-vuotias poika keräsi uhrilahjan. Se tuntui hyvältä ja lähetystyö sai näin konkreettisen esimerkin. Sain kuulla, että Maija-Liisalta oli kuollut mies kahdeksan kuukautta sitten ja nyt häntä kohtasi uusi suru, kun hänen 51-vuotias poikansa kuoli yllättäen aivoverenvuotoon. Muistetaan kaikki yhdessä Maija-Liisaa ja hänen pojanperhettään esirukouksin, että hän ja kaikki hänen omaisensa jaksaisivat kestää surun keskellä. Saakoon Herra lohduttaa teitä kaikkia ylösnousemustoivolla ja iankaikkisen elämän lupauksella.

"Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. Tämän kaiken olen kirjoittanut teille, Jumalan Poikaan uskoville, jotta tietäisitte, että teillä on iankaikkinen elämä." (1. Joh. 5:11,13.)

Siunausta kaikille Kajaanissa tapaamillemme sukulaisille, uskonystäville ja, tuttaville. Kiitos hyvistä, hetkistä!

2 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Hyvä juttu, että alumiinia on kerätty runsaasti talteen ja että siitäkin kerääjä saa edes pienen korvauksen.
Täällä myös jo kovasti kaivataan lunta tuomaan vähän valoisuutta pimeyteen ja päivänhämärään.

Paavo Hautala kirjoitti...

Alumiini on kevyttä tavaraa, joten tölkkejä pitää olla paljon, että kiloja kertyy. Pitäisi laittaa autotalliin tai ulos varaston seinän vierelle saavit, joihin voisi kerätä eri metalleja, kuten rautaa, alumiinia, kuparia, messinkiä jne. Kun saavit ovat täynnä, niin ne voisi viedä sitten romukauppaan. Kyllä Raahekin vielä lumen saa!