torstai 22. marraskuuta 2012

"Hänen opetustaan ikävöivät kaukaiset rannat"

   
"Katso: minun palvelijani, jolle minä annan voiman, minun valittuni, johon olen mieltynyt. Henkeni olen laskenut hänen ylleen, hän tuo oikeuden kansojen keskuuteen. --- Eikä hän murru, ei himmene hänen liekkinsä, vaan hän saattaa kaikkialla oikeuden voimaan. Hänen opetustaan ikävöivät kaukaiset rannat." (Jes. 42:1,4.)

Tämä profeetta Jesajan ennustus on täyttynyt Jeesuksessa ja täyttyy hänessä kaikkialla siellä, missä Jeesus otetaan vastaan. Kristus tarkoittaa voideltua. Jeesus voideltiin Pyhällä Hengellä erityisellä tavalla hänen kasteensa yhteydessä. Silloin Pyhä Henki laskeutui hänen päälleen näkyvällä ja kuuluvalla tavalla. Jeesus vastaanotti joka aamu Pyhän Hengen kasteen koko elämänsä ajan. Hän ei taipunut missään vaiheessa paholaisen tahtoon, koska hän halusi aina kaikessa täyttää Isänsä tahdon ja olla kuuliainen lähettäjälleen. Risti heijastaa Jeesus-valon kaukaisimmillekin rannoille saattaen siellä oikeuden voimaan.

Maailmasta löytyy vielä paljon "rantoja" jonne Kristus ja Jumalan palvelijat eivät ole voineet nousta vapaasti. Näiden kansojen ihmiset ikävöivät hänen opetustaan sydämessään, vaikka he eivät ole kuulleetkaan Jeesuksesta mitään tai vain hyvin vähän. Tietoisuus hyvästä ja pahasta sekä oikeudesta on sisällämme luomisen ja syntiinlankeemuksen tähden. Ilman Jeesusta ei tapahdu oikeutta minkään kansan keskuudessa. Jeesuksen syrjäyttäneet ihmiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä ja tekevät sitä, mitä kukin pitää omasta mielestään oikeana. Näin tapahtuu ns. kristityissäkin maissa, joissa usko on vain nimellistä, muodollista ja hengetöntä. Hengen vuodatus voi muuttaa koko kansakunnan elämän. Tätä kokemusta saamme rukoilla itsellemme ja kansallemme ja koko maailmalle. 

Hänen opetustaan ikävöivillä kaukaisilla rannoilla tarkoitetaan myös näillä rannoilla eläviä hengellisesti nälkäisiä ja janoisia ihmisiä, jotka kaipaavat kuulla evankeliumin sanan. Jos sinä asut etäällä Jeesuksesta, niin sydämesi on silloin kaukaisella rannalla, vaikka asuisitkin fyysisesti kirkon vieressä tai Jumalan seurakunnan seinänaapurina. Avaamalla sydämesi Jeesukselle ja kutsumalla hänet elämääsi, pääset häntä lähelle. Kun Jeesus asuu sinussa, niin hän ei murru sinussa, eikä hänen liekkinsä himmene eikä sammu sielussasi, vaan hän saattaa sinussa oikeuden voimaan. Jos ikävöit kuulla Jumalan Hengen valaisemaa sanan opetusta, niin olet autuas, koska kuulut niiden ihmisten joukkoon, jotka ovat hengellisesti nälkäisiä ja janoisia. Jeesus lupaa ravita nälkäiset ja hän antaa janoiselle elävää vettä. Sinullakin on tänään etuoikeus olla Herran palvelija, joka saa voiman. Kristuksessa kuulut Jumalan valittuun kansaan, vaikka syntymäsi perusteella edustaisit mitä kansaa tai heimoa tahansa. Ole siunattu Jeesuksen omana!

Ei kommentteja: