keskiviikko 14. marraskuuta 2012

"Hän on muistanut sinut"!

 
"Hän puhuu sinulle, ja niiden sanojen voimasta sinä pelastut, sinä ja koko perhekuntasi." (Ap.t. 11:14.)

Pietari sai etuoikeuden puhua Corneliuksen kodissa pelastavia sanoja. Jumala puhui Pietarin kautta Henkensä ja sanansa välityksellä. Tämä oli mahdollista, koska sekä Cornelius että Pietari toimivat Herran antaman näyn mukaan. Jumala voi käyttää niitä, jotka antautuvat Pyhän Hengen johdatettaviksi.
Evankeliumin julistaminen, opettaminen ja saarnaaminen koituvat kuulijoille pelastukseksi, kun he uskovat ja ottavat sanan vastaan Jumalan sanana. Jumalan sanan voima on ihmeellinen. Siinä on luomisvoima, joka synnyttää uutta elämää, uskon elämää.
Corneliuksen rukoukset ja uhrilahjat olivat Jumalalle otolliset. Corneliuksen uskollinen jumalanpalvelus ilmaisi hänen sydämessään asuvan jumalkaipuun. Cornelius varmasti rohkaistui enkelin sanoista: "Rukouksesi ja almusi ovat uhrina nousseet Jumalan eteen, ja hän on muistanut sinut." (Ap.t. 10:4.)

Tietoisuus siitä, että Jumala on muistanut meidät, antaa ihmeellistä voimaa ja iloa. Kun Jumala muistaa meidät, niin tässä muistamisessa on koko elämämme, menneisyytemme, nykyisyytemme ja tulevaisuutemme, kaikki elämämme päivät ja kokemukset. Jotakin on kuitenkin unohdettu. Hän ei muista anteeksi annettuja syntejämme, sillä Raamattu vakuuttaa: "Minä annan anteeksi heidän rikkomuksensa enkä enää milloinkaan muista heidän syntejään. --- - Heidän syntejään ja vääriä tekojaan minä en enää koskaan muista." (Hepr. 8:12; 10:17.) Tämä on hyvin rohkaiseva sana, eikö totta! Ryöväri, ristillä, pyysi Jeesusta muistamaan hänet, kun Jeesus tulee valtakuntaansa. Ryöväri sai lupauksen, että hänet muistetaan. Tämä muistaminen merkitsi ryövärille pelastusta samalla tavalla kuin Corneliuksellekin. Sekä ryöväri että Cornelius muistettiin taivaassa ja se tiesi heille pelastusta.

Voimmeko mekin olla varmoja siitä, että Jeesus muistaa meidätkin ja hänen muistamisensa merkitsee meille pelastusta? Herra haluaa antaa tämän varmuuden sinulle jo tänä iltana, uskotko sen? Tänä iltana tai huomenna aamulla voimme pyytää iltarukouksessamme tai aamurukouksessamme Jeesusta muistamaan meidät, kun Hän tulee pian valtakunnastaan noutamaan omiansa taivaaseen. Jos sinä ja sinun perhekuntasi haluatte pelastua, niin rukoilkaa tämä rukous yhdessä Herran edessä. Samalla voitte tehdä lupauksen uhrilahjasta, jonka annatte Jumalan valtakunnan hyväksi, siihen tarkoitukseen, jonka Herra osoittaa teille rukouksessa.

Jumalan valtakunnan työn rahoitus on aina ollut uhraamisen varassa. "Kun tulette siihen maahan, johon minä teidät vien, ja saatte syödäksenne sen maan leipää, tuokaa siitä Herralle uhrilahja." " - Tuokaa täydet kymmenykset aarrekammioon, jotta temppelissäni olisi ruokaa. Koetelkaa minua tällä tavalla, sanoo Herra Sebaot. - Silloin saatte nähdä, että minä avaan taivaan ikkunat ja vuodatan teille sateen runsaan siunauksen. Minä karkotan heinäsirkat mailtanne, ne eivät enää tuhoa peltojenne satoa, tarhojenne viiniköynnös ei jää hedelmää vaille, sanoo Herra Sebaot. - Silloin kaikki kansat ylistävät teidän onneanne, sillä maanne on oleva ihana maa, sanoo Herra Sebaot." (4. Moos. 15:18,19; Mal. 3:10-12.)

Sinäkin voit saada enkelivieraan taivaasta, joka vakuuttaa sinulle, että "rukouksesi ja almusi ovat uhrina nousseet Jumalan eteen, ja hän on muistanut sinut".

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minullakin on sama rukous:muista minua
ja perhettäni. kah

Paavo Hautala kirjoitti...

Tämä on hyvä rukous ja siihen vastataan taivaan pyhäköstä! Siunausta sinulle ja perheellesi!

Anonyymi kirjoitti...

Rukous: "muista minua", on niin lyhyt, että jokainen muistaa sen ulkoa. Toinen lyhyt rukous on: "Herra armahda". mieto

Paavo Hautala kirjoitti...

Pelastusta pyytävän rukous tulee aina kuulluksi!