torstai 8. marraskuuta 2012

Sananlaskut viisauden lähteenä!


"Opettakoot ne viisautta, kasvattakoot ymmärtämään ymmärryksen sanat, johdattakoot hyvään tietoon, oikeudentuntoon ja rehtiin mieleen. Kokemattomat saakoot niistä viisautta, nuoret tietoa ja harkintaa. Viisaskin viisastuu, kun kuulee niitä, järkeväkin saa opastusta, oppii mietelmiä ja vertauksia, tajuaa viisaiden sanat, avaa arvoitukset. Herran pelko on tiedon perusta, vain hullu halveksii viisautta ja opetusta." (San. 1:2-7.)

"Herkistä korvasi kuulemaan viisautta, avaa sydämesi ymmärrykselle, pyydä tietoa avuksi, korota äänesi ja kutsu ymmärrystä. Etsi sitä kuin hopeaa, tavoittele niin kuin kätkettyä aarretta. Silloin tajuat, mitä on Herran pelko, opit, mitä on Jumalan tunteminen, sillä viisaus tulee Herralta, hän antaa tiedon ja ymmärryksen. --- Silloin viisaus tulee sydämeesi ja tieto ilahduttaa mieltäsi, maltti on sinun turvanasi, varjelijanasi ymmärrys. --- Sinut ohjatkoon viisaus oikealle tielle, sille, jota vanhurskaat kulkevat." (San. 2:2-6, 10,11, 20.)

On hyödyllistä tutkia sananlaskuja, koska tämän Raamatun kirjan kirjoittaja on saanut viisauden armolahjan.

"Onnellinen se, joka on löytänyt viisauden, se, joka on tavoittanut tiedon, sillä parempi on viisaus kuin hopea, tuottoisampi on tieto kuin kulta. Se voittaa korallit kalleudessa, mitkään aarteet eivät vedä sille vertaa." (San. 3:13-15.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Erikoinen paikannimi, missähänpäin Suomea tuollainen paikka on olemassa?

Aila kirjoitti...

Olipa tosi hauska kuvasarja ;-)