sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Terveysprojekti Karpalo -kurssi meni nappiin!

  Kuvat ovat netistä
Terveysprojekti Karpalo -kurssi päättyi tänään Kuusamon Loma-Ajakassa puoliltapäivin. Kurssin kokonaisvahvuus oli 11, viisi miestä ja kuusi naista. Kuusamolaisia oli viisi. Kuusi muuta olivat tulleet Kemistä, Kittilästä, Oulusta, Posiolta, Kiuruvedeltä ja Vesannolta. Päivien aikana saimme runsaasti monipuolista terveystietoa tuoreimpien tutkimustulosten valossa. TP:n luennot olivat erittäin kiinnostavia ja vakuuttavia. Vaikka olen ollut jo kolmella em. kurssilla, niin silti sain uutta tietoa ja uusia oivalluksia esim. aivoista, solujen toiminnasta ja sensomotoriikasta jne. Luentojen lisäksi söimme hyvää, Leenan ja Riston tekemää, kasvisruokaa, harrastimme liikuntaa, keskustelimme, saunoimme ja nauroimme. Hyvä ryhmähenki loi mukavan rentoutuneen ilmapiirin, jossa oppiminen oli hauskaa. Elämäntaparemonttiin motivoituneet kurssilaiset tekivät TP:lle monia kysymyksiä ja kaikki saivat hyviä vastauksia. Tästä on nyt, itse kunkin, hyvä jatkaa ja opetella soveltamaan käytäntöön, oppimaansa. Sydämelliset kiitokset kaikille, jotka teitte tästä Terveysprojekti Karpalosta, ikimuistoisen. Loma-Ajakan Leenalle ja Ristolle ja heidän työtiimilleen erityisen lämpimät kiitokset. Teidän kanssanne yhteistyö pelaa erinomaisesti!

Päivien aikana satoi paljon lunta. Autot olivat yhtenään paksun lumen peitossa. Ne piti välillä siirtää, ettei peltikatolta rymisten tullut lumi tehnyt lommoja nokkapelteihin. Minulle tutuksi tulleessa piha-aitassa oli mukava majailla. Aitan pihapiirissä lenteli Kuukkeleita ja tiaisia. Kirjoittaessani, ennen kotiinlähtöä, piha-aitan vieraskirjaan viestiä, niin keltaiseen talvipukuun sonnustautunut tiainen kurkisteli pienestä aitan ikkunasta sisään. Halusiko se kiittää, vai toivottaa hyvää kotimatkaa, vai molempia yhtä aikaa. Hetki oli sykähdyttävän herttainen. Minun vastuullani oli leirin hengellinen ohjelma. Vaikka hartaushetkiin ja jumalanpalvelukseen osallistuminen oli vapaaehtoista, niin kurssilaiset tulivat niihinkin tilaisuuksiin hyvin mielellään. Tämä rohkaisi minua suuresti!
 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa hauskat ilmeet. Onnellisen näköiset apinalapset.

Paavo Hautala kirjoitti...

Terveysprojekti Karpalo -kurssilla painotettiin iloisuuden ja positiivisuuden merkitystä terveydellemme. Tämä tulee esille myös Raamatun sanan opetuksessa. Katso 2. Moos. 15:1-21, Ps. 126, Luuk. 2:10, Ap.t. 2:28, 5:41, 8:8, 2. Kor. 1:24, Gal. 5:22, 1. Piet. 4:13, San. 15:30.