keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Sanan synnyttävä ja elämää ylläpitävä voima on suuri!

"Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me katselimme hänen kirkkauttaan, sellaista kirkkautta kuin ainutsyntyisellä Pojalla on Isältä, ja hän oli täynnä armoa ja totuutta" (Joh. 1:14).

Jeesuksen persoonassa yhdistyivät jumalallisuus ja ihmisyys. Maria tuli raskaaksi Pyhästä Hengestä ja hän synnytti täydellisen ihmisen. Jeesus oli Isän puolelta Jumala ja äidin puolelta ihminen. Jeesus käytti itsestään nimeä: Ihmisen Poika.

Raamatun sanan syntymisessä jumalallisuus ja ihmisyys kohtaavat toisensa. Pyhä Henki innoittaa kirjoittajat ja näin syntyy ihmisten synnyttämänä Jumalan sana.

Jeesus on täynnä armoa ja totuutta. Raamattu, Jumalan sana, on täynnä armoa ja totuutta. Jeesuksessa ja Jumalan sanassa saamme katsella Jumalan luonteen kirkkautta, joka on armo ja totuus.

"Raamatussa, jossa Jumalan antamat totuudet on esitetty ihmiskielellä, jumalallisuus ja inhimillisyys liittyvät toisiinsa. Samanlainen jumaluuden ja ihmisyyden yhtyminen ilmeni Kristuksen olemuksessa. Hän oli Jumalan Poika ja ihmisen Poika. Siten Raamatusta voidaan sanoa samoin kuin Kristuksesta: 'Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme' (Joh. 1:14). (8 AO 183.)

Kun sana tulee lihaksi meissä, niin meistä tulee uudestisyntymisen kautta Jumalan lapsia. Jumalan lapsesta tulee syntymän hetkellä taivasten valtakunnan kansalainen. Ihminen on silloin uusi luomus. Pyhästä Hengestä ja vedestä syntynyt on siirtynyt pimeyden valtakunnasta valon valtakuntaan. Näillä valtakunnilla on suuri ero. Toinen on maasta ja toinen taivaasta.

Pyhän Hengen asuminen meissä merkitsee Jeesuksessa Kristuksessa olemista. Sanassa pysyminen ja eläminen jokaisesta Jumalan sanasta on Kristuksessa elämistä. Kristuksessa eläminen tarvitsee ravinnokseen Jumalan sanaa. Sana on hengellistä leipää, joka pitää meidät elävänä Kristuksessa. Sanan synnyttävä ja elämää ylläpitävä voima on suuri!

Ei kommentteja: