torstai 23. huhtikuuta 2020

Raamattu on ylin auktoriteetti totuudesta!

Jeesus sanoo: "Joka uskoo minuun, niin hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat" (Joh. 7:38).

Me uskomme Jeesukseen, jos uskomme hänen sanaansa. Pyhä Henki on innoittanut Raamatun kirjoittajat, mutta Pyhä Henki ei koskaan ilmoita suoraan uskoville sellaisia totuuksia, joista Raamatussa ei puhuta mitään. Pyhä Henki on aina sanalle uskollinen ja käyttää sanaa puhutellessaan ja opettaessaan meitä.

"Jotkut ihmiset väittävät saaneensa erityisiä "ilmoituksia" ja ohjeita Pyhältä Hengeltä, mutta silti ne ovat Raamatun selkeän sanoman vastaisia. Nämä ihmiset ovat antaneet Pyhälle Hengelle suuremman arvovallan kuin Jumalan sanalle. Se, joka mitätöi Jumalan kirjoitetun ja innoitetun sanan ja torjuu sen selkeän sanoman, liikkuu vaarallisilla vesillä eikä seuraa Jumalan Hengen ohjausta. Raamattu on ainoa hengellinen suojamme. Se yksin on luotettava mittapuu kaikissa uskon ja käytännön kysymyksissä." (RS 2/20 s. 141).

Paholainen käyttää sanaa, mutta tulkitsee sitä tahallaan väärin. Jos ihminen tekee näin, hän on pahan hengen vallassa.

Henkilökohtaiset tuntemukset, tunteet, vaikutukset, unet, näyt ja muut kokemukset eivät ole ylin auktoriteetti totuudesta, vaan se on yksin Raamatun sana, jonka Pyhä Henki kirkastaa.

Ei kommentteja: