sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Armahdettu ja anteeksi annettu on tuomiosta parhain!

"Iloitse, nuorukainen, nuoruudessasi, sydämesi ilahduttakoon sinua nuoruusikäsi päivinä. Vaella sydämesi teitä ja silmiesi halun mukaan, mutta tiedä: kaikesta tästä Jumala tuo sinut tuomiolle. --- Loppusana kaikesta, mitä on kuultu, on tämä: pelkää Jumalaa ja pidä hänen käskynsä. Niin tulee jokaisen ihmisen tehdä, sillä Jumala tuo kaikki teot tuomiolle. Tämä koskee kaikkea salassa olevaa, olkoon se hyvää tai pahaa" (Saarn. 11:9,13,14).

Danielin kirja ja Ilmestyskirja ilmoittavat meille, että tuomion aika on jo tullut. Sitä käydään taivaassa parhaillaan. Vanhaikäinen on istuutunut ja Ihmisen Pojan kaltainen on saatettu hänen eteensä ja kirjat on avattu. Tuomio on alkanut Jumalan huoneesta 2300 vuoden aikaprofetian päättymisen jälkeen 1844 ja sitä on jatkunut jo 176 vuotta. Emme tiedä kuinka kauan sitä vielä kestää. Sen tähden Jeesus pyysi meitä rukoilemaan ja valvomaan, ettei hänen tulonsa yllättäisi meitä valvomattomina.

Vaikka ihmisiä on ollut maan päällä paljon Adamista alkaen, niin jokaisen ihmisen elämä ja kohtalo tutkitaan hyvin perusteellisesti. Jumala ei tee yhtään virhettä kenenkään ihmisen kohdalla. Jumalan kirjoissa ei ole virheitä, eikä väärennöksiä.
Kaikki vanhurskautetaan uskon mukaan ja tuomitaan tekojen mukaan. Synnit, joita ei ole kaduttu, tunnustettu, hylätty ja pyydetty anteeksi, jäävät merkintöinä kirjoihin, mutta tunnustetut synnit on Jeesuksen verellä pesty. Synnit pyyhitään pois myös taivaan kirjoista. Jeesus kehotti iloitsemaan siitä, että nimi on elämän kirjassa. Elämän kirja on uuden maan asukasluettelo.

Emme selviäisi tuomiosta, ellei Jeesus olisi siellä puolustamassa meitä ja vetoamassa oman verensä ansioihin. Jeesukseen uskovat ovat turvassa ja saavat hänen armostaan vapauttavan tuomion. Armahdettu ja anteeksi annettu on tuomiosta parhain! Siitä voi iloita ja riemuita koko sydämestä!

Ei kommentteja: