perjantai 10. huhtikuuta 2020

Kun sinä tänään katsot Jeesukseen, niin kuka hän sinun mielestäsi on?

"Kantaen itse ristiään hän kulki niin sanotulle Pääkallonpaikalle, jota kutsutaan heprean kielellä Golgataksi. Siellä hänet ristiinnaulittiin ja kaksi muuta hänen kanssaan, yksi kummallekin puolelle ja Jeesus heidän keskelleen" (Joh. 19:17,18).

Via Dolorosa, Kärsimyksen tie, oli Jeesuksen viimeinen matka ennen hänen kuolemaansa. Se oli tuskien tie, mutta seurauksiltaan voiton tie. Jeesus lähti taivaasta vapaaehtoisesti Ristin tielle, kun hän syntyi tähän maailmaan. Ristin kantaminen kidutetulle Jeesukselle oli liian raskasta. Loppumatkan kantoi Simon Kyreneläinen, joka oli tulossa pellolta, työpäivän päätyttyä. Hänet pakotettiin kantamaan Jeesuksen ristiä. Myöhemmin tämän tehtävän suorittaminen koitui hänelle siunaukseksi. Jos Pietari olisi seurannut Jeesusta, niin kuin hän lupasi, niin hän olisi mahdollisesti kantanut ristin Jeesuksen puolesta Golgatalle. Hän ei kuitenkaan ollut Jeesuksen rinnalla, kun hän kuoli.

Golgatasta on tullut kuuluisa paikka, meidän pelastuksemme paikka. Siitä tehdyt laulut ovat rohkaisseet meitä katsomaan ristille ja uskomaan Jeesukseen, syntiemme sovittajana.

Synnittömästä Jeesuksesta tehtiin kaikkein suurin syntinen, pahantekijä ja rikollinen. Paholainen luuli voittaneensa Jeesuksen, kun sai hänet tapetuksi, mutta kävikin päinvastoin, Jeesus voitti hänet ikuisiksi ajoiksi ja hankki tällä teollaan voiton myös niille, jotka uskovat Jeesukseen.

Ristillä riippuvat pahantekijät edustivat koko ihmiskuntaa. Toinen ryöväri, joka tuli ristillä uskoon, sai Jeesuksen lupauksen iankaikkisesta elämästä paratiisissa. Hän edustaa kaikkia uskovia, jotka elävät nyt ja tulevaisuudessa ja jotka ovat eläneet luomisesta alkaen. He pääsevät taivaaseen ja elävät siellä iankaikkisesti. Toinen ryöväri ei nähnyt Jeesuksessa mitään erikoista. Pilkkaavan ryövärin sydän pysyi kylmänä, kovana ja paatuneena. Jumalan hyvyys ja rakkaus eivät vetäneet häntä parannukseen, Jeesuksen luo. Hän edustaa kaikkia jumalattomia, jotka ovat paaduttaneet sydämensä, kääntäneet selkänsä Jeesukselle, ja jotka joutuvat kadotukseen. He palavat helvetissä ja kärsivät iankaikkisen eli toisen kuoleman viimeisen tuomion jälkeen, kun tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät.

Kun sinä tänään katsot Jeesukseen, niin kuka hän sinun mielestäsi on?

Ei kommentteja: