torstai 16. huhtikuuta 2020

Sanan äärellä olemme Jumalan kasvojen edessä ja hän puhuu meille!

"Silloin Jeesus sanoi heille: "Voi teitä ymmärtämättömiä! Kuinka hitaita te olettekaan sydämessänne uskomaan kaikkea sitä, mitä profeetat ovat puhuneet. Eikö Kristuksen pitänyt juuri näin kärsiä ja sitten mennä kirkkauteensa?" Ja alkaen Mooseksesta ja kaikista profeetoista hän selitti heille, mitä kaikissa kirjoituksissa on hänestä sanottu" --- "Eikö meidän sydämemme ollutkin palava, kun hän puhui meille tiellä ja avasi meille Kirjoitukset?" (Luuk. 24: 25-27, 32).

Jeesus joutui usein nuhtelemaan ihmisten hitautta ja epäuskoa uskomaan kirjoituksia. Epäusko tekee ihmisestä sokean. Sokea ei näe valoa, jota sana on. Kirjoitukset olivat Jeesukselle Isän puhetta. Jeesuksen Raamattu oli Vanha Testamentti. Se, mitä Kirjoituksissa sanotaan, on Jumalan puhetta. Jumala puhuu meille sanassaan. Raamattu on kokonaan Jumalan puhetta. Se on totuus Jumalasta ja hänen tahdostaan ja hänen teoistaan. Ihmisen alkuperä ja historia luomisesta alkaen on kirjoitettu juuri niin kuin se on tapahtunut. Voimme aina luottaa sanaan.

Jeesus, Apostolit ja kaikki Uuden Testamentin kirjoittajat uskoivat Vanhan Testamentin olevan Jumalan sanaa ja he lainasivat kaikkia kirjoituksia ja uskoivat sanojen olevan totuutta ja Jumalan puhetta. Kun avaamme Raamatun mistä kohdasta hyvänsä ja luemme sitä, niin olemme Jumalan kasvojen edessä ja hän puhuu meille.

Ei kommentteja: