sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

"Jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa on suuri voitto"!

"Jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa on suuri voitto. Emmehän ole tuoneet maailmaan mitään, emme voi myöskään mitään täältä viedä. Kun meillä on ruoka ja vaatteet, tyytykäämme niihin" (1. Tim. 6:6-8).

Syntyessään ja kuollessaan ihmisellä on tyhjät kädet. Ne, mitä tarvitsemme näiden kahden välillä, ovat perustarpeet: ruoka, juoma, vaatteet, terveys, koti, läheiset ja usko, toivo ja rakkaus. Kun perustarpeet ovat tyydytetyt, niin meidän tulisi olla tyytyväisiä elämäämme. Meidän tulisi arvostaa uskonrikkautta enemmän kuin rahalla saatua rikkautta.

Se, että ihminen haluaa aina vain jotakin lisää, perustuu himoihin.

"Ne taas, jotka tahtovat rikastua, lankeavat kiusaukseen, ansaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka syöksevät ihmiset turmioon ja kadotukseen. Rahanhimo on kaiken pahan juuri. Rahaa tavoitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla" (1.Tim. 6:9-10).

Kukaan ihminen ei peri tyytyväisyyden lahjaa. Jokaisen on opittava se elämänsä aikana.

Jeesus sanoo: "Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin teille annetaan lisäksi myös kaikki tämä. Älkää siis kantako huolta huomisesta, sillä huominen päivä pitää huolen itsestään. Kullekin päivälle riittää oma vaivansa" (Matt. 6:33-34).

Paavalin neuvo nuorelle Timoteukselle sopii myös meille:

"Mutta sinä, Jumalan ihminen, pakene sellaista! Tavoittele vanhurskautta, jumalisuutta, uskoa, rakkautta, kärsivällisyyttä ja sävyisyyttä. Kilpaile hyvä uskon kilpailu ja tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon sinut on kutsuttu ja johon olet tunnustautunut hyvällä tunnustuksella monen todistajan edessä" (1. Tim. 6:11-12).

Ei kommentteja: