torstai 2. huhtikuuta 2020

Anna Herran pelastaa sinut!

"Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille" (Mark. 16:15).

Tämän käskyn Jeesus antoi kaikille seuraajilleen. Maailma, jossa elät, on se maailma, jonne sinut on kutsuttu viemään evankeliumin sana. Kristuksesta todistaminen jouduttaa Kristuksen tulemista. Syntinen saa toivoa ristiinnaulitulta Jeesukselta, joka on noussut kuolleista ja astunut ylös taivaaseen, rukoilee siellä meidän puolestamme ja on pian saapuva takaisin hakemaan omansa taivaaseen. Tämä sanoma on täynnä rakkautta.

Tätä sanomaa tarvitaan nyt, kun maailman meno on pysähtynyt koronaviruksen tähden. Jumalan sana rohkaisee ja vahvistaa meitä. Sanan kautta tulee myös synnintunto. Syntinen elämänmeno ei viehätä, kun katsomme Jeesukseen. Raamattu vakuuttaa meille, että synti, joka on laittomuutta, on erottanut meidät Jumalasta ja toisista ihmisistä. Jumala vihaa syntiä, mutta rakastaa syntistä. Näin meidänkin tulisi asennoitua omassa elämässämme. Monilla ihmisillä on vastakkainen elämänasenne, he rakastavat syntiä, mutta vihaavat Jumalaa ja niitä, jotka rakastavat ja seuraavat Herraa. Tästä tilasta Herra haluaa pelastaa meidät todelliseen rakkauteen.

Jumala on hyvin kärsivällinen ja pitkämielinen meidän suhteemme. Kerta toisensa jälkeen hän armahtaa meitä, kun käännymme hänen puoleensa. Hänen rakkautensa on hidas tuomitsemaan meitä, mutta nopea antamaan anteeksi, kun kadumme pahoja tekojamme ja pyydämme niitä anteeksi. Katuva ihminen huomataan taivaassa ja apua lähetetään hyvin nopeasti. Eksyneitä etsitään ja johdatetaan vanhurskauteen ja pyhyyteen ja vahvistetaan pysymään Herrassa.

Seulomisen ja sinetöimisen aika vetää rajaviivoja uskovien ja jumalattomien välille. Paholainen seuloo, mutta Jumala sinetöi. Kristuksen veren suojaava voima on suurempi kuin mitkään paholaisen juonet. Anna Herran pelastaa sinut!

Ei kommentteja: